I slutet av förra året avtäcktes #Star Wars: Attack Squadrons – ett free-to-play-spel där man flyger runt i de klassiska skeppen från Star Wars-universumet och gör rymdskrot av andra spelare. Spelet befann sig i en stängd betafas när plötsligt följande meddelande dök upp på den officiella hemsidan:

We want to thank all of the fans who participated in the closed beta of Star Wars: Attack Squadrons. After much consideration, we have decided to cease development so that we can focus on other Star Wars game experiences. We truly appreciate the time you spent engaging in the beta.

Projektet har alltså lagts ned och utvecklarna går vidare mot nya utmaningar, men exakt varför det blev så här vet vi inte. Vill du veta hur spelet såg ut ska du rikta ögonen mot gameplay-klippet nedan.

Ett dåligt spel blir inte bra för att det är F2P. Och ett dåligt spel blir inte bra för att det kostar 500kr i affären. Men ett bra spel med en passande F2P-modell blir inte ett dåligt spel pga F2P. All F2P är inte betalväggar och svindyra mikrotransakt... 26/05 Hur sjutton ska att ett spel bli bra FÖR att det använder F2P? DotA2 är bra TROTS att det är F2P. En väldigt bra affärsmodell för alla involverade. 26/05 Vad synd. Det funkar rätt bra för mig. Men ibland har man fått en spike, inte att det stört så mycket. Det är sant som du säger man får en stor nostalagitrip man loggat in 25/05 Ja lägg ner The Old Republic också! Sen kan ni göra ett SWG 2 och jordens framtid är räddad... Annars går jag över till den mörka sidan och det skulle sluta illa... 25/05 Har aldrig spelat ett F2P spel som har varit bra förr att det är F2P. Tycker generellt sett att det är bara en ursäkt för att suga pengar ur folk istället för att utveckla rikiga och kompletta kvalitetsspel. 25/05 Det har jag gjort men har taskig ping på servern! Så det blir inte lika roligt men det händer när saknaden blir för stor att jag installerar SWG för att köra på servern! 24/05 Bra beslut. Såg riktigt pissigt ut ändå. 24/05 Såg ut och kändes precis som SWTORs rymd-pvp. 24/05 Bra idé, sämre genomförande. Borde gått betydligt snabbare t.ex för att få lite spänning och mera skills. 24/05 Såg inte så jätteintressant ut, nu var det visserligen bara closed beta men fartkänslan verkade inte så hög, mer som skeppen bara skumpade runt i några få meter i sekunden. 24/05
Skicka en rättelse