Tanken var att Steam Machines redan i år skulle ta över vardagsrummen med hjälp av det Linux-baserade operativsystemet SteamOS och en ny handkontroll. Men just kontrolldonen ställer tydligen till en del besvär, varpå #Valve får sänka målsättningen och skjuta lanseringsdatumet på framtiden. I ett inlägg berättar Valves Eric Hope vad som händer.

We’re now using wireless prototype controllers to conduct live playtests, with everyone from industry professionals to die-hard gamers to casual gamers. It's generating a ton of useful feedback, and it means we'll be able to make the controller a lot better. Of course, it's also keeping us pretty busymaking all those improvements. Realistically, we're now looking at a release window of 2015, not 2014.

Det blir alltså först nästa år som Valve osäkrar sitt vapen och ger sig in i det pågående konsolkriget. Är du besviken över att du inte kommer ställa någon Steam Machine på tv-bänken i år?

Läs hela inlägget från Eric Hope i Steam Universe-gruppen.

Hoppas den blir mer ergonomisk, då kan jag tänka mig att ersätta ps3 dosan som sitter i pcn. 29/05 Självklart. Men för oss som redan har en HTPC så gör vi ju redan det där. Lirar spelen som passar bäst med dosa via HTPC och sedan andra spel på min spelrigg. Har man ingen HTPC och ändå vill lira med dosa så kan man ju enkelt koppla dongeln till spelri... 28/05 Nu menade jag ju priset på mjukvaran. :) Lägg till möjligheten att kunna köra mängder med klassiker som finns till PC men inte konsoll. Bakåtkompatibilitet ökar utbudet enormt och det finns väl inget som säger att Steam machines inte kan vara modulära/u... 28/05 Det enda jag kan tänka mig är ett rätt säljargument med Steam Machines är väl designen och möjligen priset. Edit: Insåg att mitt argument om priset var oerhört korkat, eftersom det är självklart ett bra säljargument. :P Men vad jag menade var att varför... 28/05 Det finns väl en hel del som kan tänkas vilja spela Steams spelutbud utan att skaffa en speldator? Priserna och den stora mängden spel är ett ganska bra säljargument. 28/05 Den är i full gång :) Min steam machine står redan vid tven x) 28/05 tråkigt.. har säkert att göra med HL3 som tar evigheter innan det är klart väl. knappast att en kontroller skulle vara orsak till sån lång försening. 28/05 Rätta mig om jag har fel, men har inte streamingtjänsten gått in i öppen beta och skall släppas snart? Alltså stream från dator till en annan? http://steamcommunity.com/groups/homestream#announcements/detail/1371656528221232928 28/05 Jag förstår inte riktigt varför jag skulle köpa en Steam machine. Spelen som jag tycker fungerar med en pad har jag redan till PS. De spelen som jag spelar på PC fungerar bäst med m+k. Vilket gap är denna tänkt att fylla? Spela Arma 3 med pad? Tror inte... 28/05 Finns inte en chans att jag köper en sådan, har ju redan en fet HTPC med mina 360 kontroller kopplade via en dongle. 28/05
Skicka en rättelse