Buggar här och där i Ubisofts open world-spel. Rösta – hur funkar det för dig?

#Watch Dogs släpptes (och recenserades! i tisdags och som vanligt för stora spel som ska aktiveras online blev det köer och login-problem. Nu tycks dessa bekymmer ha minskat, men väl inne i spelet har pc-spelare stött på andra bekymmer, bland annat med prestandan.

Sebastien Viard, teknik- och grafikansvarig hos #Ubisofts rycker ut till räddning. Han twittrar svar på en rad frågor, och tipsar om vad du kan göra för att få mer fart på spelet. Här följer ett par inlägg:

Om de här generella tipsen inte hjälper får du sätta ditt hopp till den pc-patch som är i antågande. Exakt när vet vi inte.

Jag skulle vilja ha tips om hur jag kommer förbi laddningsskärmen när jag laddar in mitt save. Det låser sig på 90% utan att behöva starta om från scratch (för att sen eventuellt råka ut för samma sak). Men faktum är att det enda man kan göra då, är att... 01/06 För mig har det gått från att jag kunde spela med lite lagg här och där till at det fryser med jämna mellanrum, ospelbart just nu... 01/06 bland funkar de några minuter innan de låser sig ele ..så crashar de när ja laddar mitt game .. 31/05 Så det är nice att dom blurrar inredningen så mycket att man inte ser att det är fake hastighetsmätare? :D 31/05 varför är ljussättningen så dålig utom när det regnar? 31/05 Precis, det var knappast så mycket bättre förr. Minnet är en lömsk typ som mer än gärna skruvar upp den upplevda känslan från den underbara dåtiden och gärna begraver timmarna man satt och svor för att få sina dubbla voodoo 2 kort att samarbeta med Win9... 31/05 Skulle man kunna förutse hur väl optimerat ett spel är om man förbokar det till konsoll då? Det går inte riktigt ihop med ditt konstaterade att dessa releaser inte är buggfria. :) 31/05 Tycker det är lite orättvist att jämföra ett modernt open world spel med spel som kom för 10-15 år sen. Måste ju va i princip omöjligt att testa varenda scenario i spelet med varenda kombination av hård/mjukvara som finns. Eller? 31/05 Buggar finns naturligtvis i de flesta spel. Men har inget minne av att de förekom förut i lika stor "bredd" som de gör idag (kan bero på den stora mångfald av hårdvara vi har nu för tiden). Körde med voodoo 1, 2, voodoo banshee samt riva tnt 2 utan prob... 31/05 - Förr var spelen oftare färdiga vid släpp än nuförtiden! B) Och tillägg var gratis. :D 30/05
Skicka en rättelse