Efter många år med myter och rykten grävdes kassetterna av det ökända E.T-spelet upp i New Mexico i slutet av förra månaden. Över 700 000 spel påträffades i öknen, men bara 1300 plockades upp eftersom de flesta låg på ett besvärligt djup som skulle kräva för mycket jobb.

Av dessa 1300 kassetter kommer 100 stycken gå till företagen som spelar in dokumentärfilmen. 700 spel kommer säljas, resten hamnar på lokala museum. New Mexico Museum of Space History kommer se till att spelen är i dugligt skick men vi vet ännu inte vad prislappen landar på och hur försäljningen kommer gå till.

Läs mer om E.T-utgrävningen hos Polygon.

Det finns en liknande myt i Sverige! Säger namnet Haglund något? Det var bara märket på Elvis gitarr - från Dalarna! Men innan dess försökte man kränga dragspel i USA. Gick inget vidare. Alltså satt man på ett jättelager av dragspel. Ryktet säget att... 04/06 Och när Atari fick frågan för inte så länge sedan om hur det kommer sig att ingen har hittat spelen så var deras svar. "Ingen har frågat efter dem" Det var inte en hemlig plats de låg på, när de begravdes ( tillsammans med fler andra spel ) så stod det... 03/06 Vem/Vilka är det som pengarna går till? 03/06 Jävlar. Så det är såhär man ska få spel sålda. Om det inte hade varit för att det är så tidskrävande så kan man ju nästan säga att det är en bättre PR-grej än flappy-bird-historien :D 03/06 - Jag skulle gärna slänga ner mina ex av "Homfront", "Dead Island" och "Test Drive: Unlimited 2" i den gropen! 02/06 Vissa tavlor av Hitler är inte värda mer än ett par hundralappar. Va iaf vad kronofogden sålde dem för. (fanns iofs ett par ? om deras äkthet men intresset var i princip 0 i vilket fall). Så att vara en idiot är ingen garanti för att något man gör blir... 02/06 Tänkte precis samma sak. "Besvärligt djup". Grävdes de ner med nån form av djupborr då eller? De ligger såklart på samma ställe. De vill inte mätta marknaden. 02/06 Håller med. Det är ju precis samma med konst, många konstsverk är egentligen enkla att göra. Men det är personen bakom som får priserna att sticka iväg. För att tjäna bäst på konst, så skulle jag nog köpt en tavla av en vanlig svensson och sedan hoppats... 02/06 Ganska väntat, nu har dom ju hittats och ingen lär ju ha grävt upp det där gratis. Dom såg troligen en möjlig marknad i folk som ville äga gamla E.T. spel som kommer från begravningsplatsen för dom. 02/06 Spelen va skräp när de grävde ner dem och de är lika dåliga om inte sämre idag. De skulle låtit skräpet ligga kvar eller skicket det till återvinning. 02/06
Skicka en rättelse