@Tompa delade inte ut något toppbetyg när han recenserade Mario Kart 8, men det var inte gameplay-momentet det var fel på, utan att #Nintendo inte levererat något nytt under solen. Försäljningen i Storbritannien påverkades dock inte av detta, utan resulterade i ruskigt bra siffror för Wii U.

Det är ingen hemlighet att #Nintendo har blivit den nya konsolgenerationens underdog och att den haltande Wii U-försäljningen ställt till det för den klassiska speljätten. Därför blir det desto roligare med rapporten från GFK Chart om succésiffror. #Mario Kart 8 är den starkaste lanseringen av ett Wii U-spel i Storbritannien och den näst starkaste lanseringen för Mario Kart-serien. Försäljningen av konsoler har ökat med 666 procent och utav dessa är majoriteten (80 procent) Mario Kart-paketet, där spel och konsol ingår. Spelet ligger just nu på en andraplats under #Watch Dogs.

Hur den svenska marknaden tagit emot spelet återstår att se, men under onsdagen bör vi få det svart på vitt. Håll ett öga på speltoppen om du inte är upptagen med att skjuta röda skal av frustration på dina vänner.

Uppdaterat: Mario Kart 8 har sålt 1,2 miljoner exemplar över helgen, enligt Nintendo själva.

Super Mario 3D World och Zedla Wind Waker HD är två höjdare. Sedan kommer Super Smash Brothers till hösten. Bayonetta 2 ser ut att ha potential, Hyrule Warriors kan bli något, X ser spännande ut… Sen finns en hel del cross-plattform spel så som Assains... 05/06 Förvänta dig inget medhåll från hans sida, har är 100% negativ till allt som inte faller honom i smaken. Har inte sett många positiva poster om något av honom på länge. 04/06 Bara att invänta när Nintendo vinner E3 igen med att visa upp Zelda :D 04/06 Tja, själv har jag ägnat mer tid åt Super Mario 3D World och Wind Waker HD än åt The Last of Us (som jag fortfarande inte ens påbörjat) och Assassin's Creed 4. Mario Kart 8 blir det, definitivt, inom mycket kort. PARTY! :D 04/06 PC master race i all ära, men nu får du allt lugna dig... Huruvida han gjort ett bra köp eller inte kan ju knappast du säga något om. Om hans UNDERHÅLLNINGSmaskin UNDERHÅLLER honom, så tror jag det vart ett ganska så bra köp, eller hur? 03/06 Jag tycker om mycket färger i spel.:up: 03/06 Knappast, även om du hoppas det. Jag är inte avundsjuk på någon som köpt en svag, dyr och död konsoll som inte har någon framtid. Lite synd tycker jag om dig dock då du tror dig gjort ett bra köp. 03/06 Min PS4 har väldigt många speltimmar i TowerFall, som helt klart är bland de bästa multiplayer-spel jag kört. Köpte PS4:an mycket just för Sonys suveräna inställning till Indie-utvecklare, och sen känns det kul att kunna haka på lite stortitlar också... 03/06 Du har missat något =) Mitt Ps4 står bara och dammar i väntan på spel. Du är bara avundsjuk :D Å det vet du också. 03/06 Varför skulle jag köpa en dyr, svag, och död konsoll utan framtidsutsikter? 03/06
Skicka en rättelse