För en tvåhundring får du tidig tillgång till racing med Oculus Rift på systemkravlistan.

Vyverktyg som TrackIR och #Oculus Rift gör sig särskilt väl som hjälpmedel i simulatorer. Framförallt flygspel får en helt annan inlevelse, och nu tror sig #Ghost Machine kunna fixa samma upplevelse i racingspel. De jobbar på #Motorsport VR, ett racingspel med prestandabilar där Oculus Rift står med i systemkraven.

Det handlar uteslutande om singleplayer-racing, på drygt tio banor med 15 bilar. Räds du inte att lägga pengar på ofärdig kod finns en early access-version att testa till priset av 18 USA-dollar. Men först kanske du vill kolla in hur det ser ut; nedan har du en enskärmsanpassad gameplayfilm som visar ett varv på australiska Bathurst-banan.

Trist att se de kontrollbefriade små skutten för varje bautapolygon över första vägkrönet. Trodde det var 2014.. inte 2004. (resten inkl. kupén var inte mycke bättre). /Uppretat gormande 06/06 Hmmm..... han kunde ju försökt titta in i kurvorna och ha lite omvärldsbevakning: Vilka bilar är bredvid mig och hur nära är de. Graffe var inte direkt lysande heller... 06/06 Gran Turismo + Morpheus = Sant. 05/06 Finns det nåt demo att ladda ner? Någon som testat i riften? 05/06 ..Satt han på kuddar eller sitter kameran på hjälmen? ...löjligt hög vinkel. 05/06 Finns redan bättre alternativ med stöd för Rift (iRacing och Project C.A.R.S) men med rätt prislapp så kanske man kikar på det, för 18 dollar väntar jag nog för att se hur slutresultatet blir. Hur som helst så är det första dev kittet inte speciellt läm... 05/06 Jag fattar att det ärctidigt i skapandet, men lite besviken blev jag allt på den fattiga detaljrikedomen. Skuggorna främst, då dom inte märktes av Alls inne i kupén. 05/06 Det är helt klart ovant i början med trackIR men personligen tycker jag att det efter ett tag känns hur bra som helst. Använder/använde den till bilspel, flygspel och även arma och jag skulle inte vilja starta något av dem utan tIR aktiverad :) Har inga... 05/06 Jag tror det blir svårt att göra bra vr i racingspel. Dels måste det vara blixtsnabbt, dels tror jag det som syns på skrämarna måste vara väldigt bra synkat med huvudrörelserna. Lyfter man skallen tio grader måste det man ser på bilden röra sig lika myc... 05/06 Jag spelade Grid med O.R....och där hade man inte chans att kolla i kurvorna :P det gick helt för snabbt...MEN det kan vara för att det inte är så bra upplösning man fick den känslan. 05/06
Skicka en rättelse