Mer än 200 sidor om problemet i Ubisofts forum – ännu ingen lösning hittad.

Ett antal #Watch Dogs-spelare har råkat ut för en bugg där spelet fastnar i en laddningsskärm. Hur många som drabbats är okänt, men diskussionstråden i #Ubisofts forum är för närvarande 213 (!) sidor lång, och ingen lösning har hittats.

Däremot kan orsaken vara funnen. Det lutar åt att problemet dyker upp när man låser upp vissa extraprylar via Uplay, t.ex. en guldfärgad D50-pistol och bilen Papavero Stealth Edition, skriver Eurogamer. När du gjort det och sedan laddar ett sparat spel stannar laddmätaren vid ungefär 90 procent. Problemet ska gälla samtliga plattformar, men alla spelare verkar inte vara drabbade.

Ubisoft känner till problemet och letar efter en lösning. Häromdagen skrev de följande på Twitter:

Har du stött på buggar eller andra bekymmer med Watch Dogs?

Hade inte stött på några buggar innan loading buggen och spelet flöt på skitbra. Men, vad hjälper det när man inte kan spela överhuvudtaget utan att starta om från början (och riskera att drabbas av buggen igen) Gött att tråden på ubisofts forum sprids,... 07/06 Själv tycker jag att Uplay är mycket bättre än Origin... Dock så är ju Steam självklart bäst! 07/06 Kan inte ni alla bara sluta köpa spel från Ubisoft så slipper vi snart Uplay, och så kan de stå där och skylla allt på piraterna. 06/06 segt Intro? Tyckte stadium banan uppdraget var bäst hittills efter 10 timmar :p 05/06 Har inte ens köpt skiten för jag viste det var Ubisoft samt ett så kallas AAA spel, dom är knappast värda mer än 25euro ändå. Samt är vad TotalBiscuit skulle gjort så är absolut på sin plats. 05/06 Jag har inte ens kunnat spela klart act 1 för att det fryslaggar hela tiden. 05/06 Lägg ner all drm skit. 05/06 Vem fan är du som delar ut moral kakor och varför håller du talan åt alla gamers och deras 'principer'? Det som ger fördelar åt "snikna dåliga utvecklare" är att du och alla andra köpte skiten fastän att ni vet hur mycket strul och elände det blir med... 05/06 Det är väl svenska Massive som utvecklar Uplay? Då tycker jag att vi ger dem en chans eller två. :) 05/06 Håller absolut inte med. Även om jag upplever många spel som buggfria så kommer jag alltid att vara på samma sida som dom som har problem med ett spel oavsett. Att inte göra så är helt emot principen för gamers imo och ger bara ännu mer fördel till snik... 05/06
Skicka en rättelse