Major Nelson tipsar om drivrutiner som gifter Xbox One-kontrollen med din speldator.

När behovet av handkontroll trängt sig på hos pc-spelare har många valt att använda Xbox 360-kontrollen. Men Xbox One-dosan har så här långt inte gift sig med Windows. Inte förrän nu – Major Nelson meddelar glatt att drivrutiner som skjuter inkompabiliteten i sank är släppta.

Drivrutinerna gör det möjligt att ansluta Xbox One-kontrollen till en Windows-dator och i nuläget finns 32- och 64-bitarsversioner för manuell nedladdning. Inom kort dyker de också upp i Windows Update, men vill du köra igång redan nu ramlar du över till majoren och slangar hem rätt version.

Tack till Spit för detta #nyhetstips!
Jag äger båda, och kan säga att det som framförallt är betydligt bättre på XBox One-kontrollen är d-padden. Dessutom är triggersarna något skönare. Däremot är bumprarna, som redan var dåliga på XBox 360-kontrollen nu ännu sämre placerade och svårtryckta... 08/06 Så du menar att du personligen ska köpa den eftersom att du redan har en handkontroll som har analoga spakar? Jag menade: varför ska man köpa Steams handkontroll istället för xbox one kontrollen. Vill man ha tangentbord och mus så är det väl bättre att... 08/06 Saken är att tanken är att man ska trycka på bumper-knapparna med mellandelen av pekfingret, inte pekfingertoppen. Man flyttar helt enkelt fingret en aning från trigger till bumper. När man väl vant sig så funkar det fantastiskt bra! Dom har verkligen... 08/06 Du skrev varför, så jag skrev varför jag kommer skaffa den för jag trodde att du kanske var intresserad av varför folk vill ha den. Och den lär väl passa bättre till mus spel, men jag antar väl att den passar till plattform, 3rd person och racing också. 08/06 Lol, Det bara är så? När passar deras kontroll bäst var frågan, citera inte i onödan..... 08/06 Tänker köra steams också, har ps3 dosan om jag nu vill köra med analoga spakar. 08/06 Varför? Finns det ens någon officiellt lanseringsdatum på den? Vilka speltyper passar den bäst till? Personligen så lirar jag racing, 3rd person och plattforms spel med 360 handkontroll. Dota som dom visade som exempel tycker jag verkar vara en dålig... 08/06 Jag ska köra steams kontroll i stället. 07/06 Vänta nu... går kontrollen koppla både trådlöst till Xbox One och med micro usb till "full usb" på en dator? Då får man köpa till en sådan sladd modell längre? Kanske satsar på en Steam-kontroller istället? http://i.ebayimg.com/00/s/NDkxWDU4OQ==/z/GbYAA... 07/06 Väntar tills den går att köra trådlös till PC, PS4 dosan får duga så länge via Bluetooth. Finner det dock märkligt att Xbone dosan inte fungerade till pc vid release, då PS4 dosan gjorde det. 06/06
Skicka en rättelse