#Nintendo är vana vid att slå ur ett underläge, inte för att de står på randen till en konkurs, utan att det är allmän folksport att dödsförklara det Kyoto-baserade företaget. Med Wii U hamnade de åter igen i underläge och blödde pengar, trots att den bärbara 3DS-enheten sålde som smör. Tredjepartsutvecklarna flydde skeppet. Nu verkar åtminstone #Ubisoft vara beredda på att släppa fler spel till konsolen.

Även fast Wii U onekligen har varit några steg från ättestupan, har konsolen sakta, men säkert börjat visa vissa tecken på att den har en plats jämte Playstation 4 och Xbox One. Det definitiva tecknet på att konsolen var långt ifrån död, det kom med Mario Kart 8. #Ubisoft-chefen Yves Guillemot har i en intervju med Polygon berättat att företaget håller in på bland annat en färdig titel till konsolen, men att de väntar på rätt tillfälle att släppa de.. Andra är i utvecklingsstadiet.

– Vi behöver se en förbättring i försäljningen av Wii U, så att vi kan motivera att lägga pengar på marknadsföring och reklam, säger han bland annat.

Om försäljningen inte ökar, då kan spelen hoppar över konsolen och istället kunna avnjutas hos konkurrenterna. Med #Super Smash Bros. tror Guillemot att vi kommer få reda på om konsolförsäljningen kommer ta fart på riktigt.

Ikväll klockan 18:00 kommer #Nintendo att hålla hov i samband med E3-mässan.

hmpf-- pessimist 10/06 Jag skiter fullstänfigt i Mjölkföretaget Ubisoft, "ok Child Of Light var grymt" Men finns även till Wii U. Assasins Breed spelen kan dom mjölka ner i soptunnan. Ser verkligen framemot nya Zelda! 10/06 Börja aldrig spekulera i aktier eller investeringar baserade på dina slutsatser om företag :P 10/06 Nej, folk har inte förtroende för den för den kan inte stödja nya spel, och det är inte konstigt för de gör den inte och vad för framtidsutsikter har den då? 10/06 Wii U är död och jag tror inte att Ubis spel någonsin kommer släppas till konsolen. Förmodligen försöker Nintendo få ut nästa hårdvara så snabbt som möjligt, för efter den katastrofala julförsäljningen i fjol, trots stortitlar, så tror jag Nintendo själ... 10/06 10/06 som om att trycka på A strax efter 2. men att YT svämmas över av gokartvideos kan iof vara en effekt som håller i sig lite längre än bara spelsläppet som så. gissar att det var huvudsyftet med att lägga in möjligheten, för i övrigt lämnar ju reprisfunkt... 10/06 Både ja och nej, skulle vilja säga att WiiU har fler bra spel än PS4 (som inte har ett enda riktigt bra spel, men det är ju bara jag) men PS4 har ändå sålt i nästan dubbelt så många exemplar. Den som var ansvarig för marknadsföringen hos Nintendo borde... 10/06 STICK HÄR IFRÅN DIN SEGA-TÖNT! Ne, fan. Jag är världens sämsta fanboy och hade både Sega och Nintendo under det stora kriget (#neverforget). Försäljningen har faktiskt tagit fart med Mario Kart 8, men inte riktigt säkert hur bra fart den tog. En ökning... 10/06 Med Mariokart 8 så drar nog försäljningen igång lite mer antar jag. Det är då iaf det enda spel som fått mig att bli lite småsugen på en konsol. Kan ju tillägga att den enda konsol jag har är ett Sega Master System :P 10/06
Skicka en rättelse