Under Sonys E3-konferens fick vi veta att det klassiska och tokhyllade #Grim Fandango kommer i en nyutgåva till Playstation 4. Exakt hur förändrat spelet kommer vara eller hur mycket grafiken kommer uppdateras vet vi dock inte än. Däremot kommer Schafer kontakta de fans som uppdaterat pc-spelet genom åren, för att försöka implementera deras förbättringar i det nya projektet.

Det får vi lära oss i ett filmklipp där Schafer och gänget berättar hur det var att arbeta med spelet under 90-talet. De avslöjar mer om processen i ett nytt filmklipp och snackar upphovsrätt, och hur samtal med #Sony och #Disney ledde till att varumärket återupplivas.

Ni har nog båda helt rätt! Men så länge det kommer till PC så är jag nöjd :) 13/06 Precis, låter starkt som att han syftar på att en PC/Linux/Mac version lär komma men just på konsoler så är det enbart Playstation 4. :p "we're excited to be working with them on the console version!" Jag ser ingen poäng med att påpeka 'THE' console ver... 13/06 Låter inte som det kommer komma till xbox/wii: https://twitter.com/TimOfLegend/status/476250128861249537 Man märker dock på Tims tweets att han inte får säga nåt om "andra plattformar" än men hintar så starkt han kan om det iaf. Lär bli PC/Mac/Linux pre... 13/06 https://twitter.com/TimOfLegend/status/476179637987315714 ;) Vi får se. 13/06 Förutsatt att det inte är Sony som finansierat det (vilket är intrycket jag fått). 12/06 Klarade igenom hela Grim Fandango för några veckor sedan, fortfarande lika kul som förut (Extra roligt att man glömt bort det mesta av hur man löste alla problemen så det var från 0 igen kändes det som). Om ni har skivorna kvar (Som fungerar) så kör det... 12/06 Och där kom suget ännu en gång. Får bli till att damma av skivorna och köra igenom det för att mätta suget. 12/06 Får vi hoppas på ett Grim Fandango 2 nu då! 12/06 Det är dock Disney som äger spelets IP och det kan mycket väl bli som det blev med Bayonetta 2, att det blir ett exklusivt spel för PS4. Som ett stort fan av LucasArts gamla spel hoppas jag verkligen inte det, jag hoppas att spele blir en enorm framgång... 12/06 Härligt, då kan man känna sig lugn :) 12/06
Skicka en rättelse