På förhand var det mycket snack från #Sonys sida om att Playstation 3 skulle vara mer än bara en konsol, det skulle vara en komplett mediastation. Till en början var så verkligen inte fallet, men pö om pö har det kommit uppdateringar som gjort konsolen betydligt mer attraktiv för de som vill använda den till både musik och film. En sak har dock saknats och efterfrågats av en många - stöd för uppspelning av DivX-filmer.

Nu tyder dock allt på att du snart kommer kunna spela upp filmer av det populära formatet på din Playstation 3. Enligt Kevin Hell, som är VD för DivX, kommer nämligen både du och utvecklare kunna använda deras teknologi inom en snar framtid genom en separat uppdatering.

Vi är glada över att kunna samarbeta med Sony Computer Entertainment för att leverera DivX till PS3. Vår teknologi kommer att utvidga PS3:s multimediafunktionalitet genom att göra det möjligt för användare att utnyttja ett brett bibliotek av innehåll i DivX-format.

#Sony är dock kanske inte den enda konsoltillverkaren som planerar att stödja DivX-formatet. Rykten gör nämligen gällande att även #Microsoft kommer göra detsamma i och med den stora höstuppdateringen. Detta är dock inte bekräftat från något håll och bör således ta med en nypa salt i dagsläget.

Vore fint med en saklig klargörelse nu, exakt vilka film-format kommer PS3an stödja efter denna uppdatering? .avi ? .mkv ? .mpg ? 20/12 Låter intressant ;) 03/12 Xvid är inget videoformat. Xvid använder MPEG-4 ASP (Advanced Simple Profile) komprimering och därför kan den spelas upp på alla mediaspelare som stödjer MPEG-4 ASP som tex DivX-certifierade spelare. Men det går att "hårdkoda" med Xvid så det inte funka... 14/11 Porr i Home = Sant 14/11 Plötsligt blev PS3 bra mycket mer intressant. Har letat efter en bra spel/media-lösning men aldrig kommit till skott. Min TV har inbyggd DivX/Xvid-spelare, men den klarar tyvärr inte HD. Jo, det stämmer. Många ser till att filmerna går att spela på alla... 14/11 Ok, men jag tror väl inte att "scenen" använder sig av dom avancerade funktionerna, eller? Är inte deras krav att det skall fungera på så många produkter som möjligt? :D För det är väl ändå det ni sitter och hoppas på, att kunna titta på era nedladdade... 14/11 Ja det vore ju inga fel att kunna lägga över filmer på ps3 och titta så.... använder tversity med men man tappar ju lite av kvaliten igenom strema. 14/11 Mjo, TVersity fungerar ju... och det här nero-programmet... men det vore ju smidigare om man slapp ha igång datorn utan kan se direkt från sin PS3:s hårddisk eller en extern sådan... 14/11 Stämmer bra det :) Hoppas bara att det nu är sant också för då är det riktigt grymt ! 13/11 @d00mz + harrborg "Xvid encoded files can be written to a CD or DVD and played in a DivX compatible DVD player. However, Xvid can optionally encode video with advanced features that most DivX Certified set-top players do not support. Files encoded with... 13/11
Skicka en rättelse