När #Microsofts rosade onlinetjänst [[Xbox Live]] fyller fem år nu på torsdag uppvaktas jubilarens dryga åtta miljoner användare med gratis nedladdning av strategispelet #Carcassonne. Erbjudandet - normalt värt 800 Microsoft Points och aktuellt även för de som bara har ett silverkonto - öppnas 21:00 och stängs 20:59 på lördag.

Den som varit Xbox Live-medlem sedan starten [[2002]] skall utöver spelet även kostnadsfritt få 500 MS Points - tillräckligt för ett enklare arkadspel och några så kallade avatarbilder. Huruvida gratispoängen förutsätter ett kontinuerligt och oavbrutet abonnemang är dock i skrivande stund oklart. I ett led av ett förmodat förberedelsearbete var Xbox Live stängt i förmiddags mellan 09:00 och 10:00.

I ett pressmeddelande bekräftar man samtidigt det FZ kunnat berätta [n=22628 tidigare ikväll] - med start tisdag 4 december så kommer ett ännu okänt antal tidigare utgivna [[Xbox]]-titlar att kunna laddas ner för 1200 MS Points per styck via Xbox Live. Lanseringen sammanfaller med den så kallade höstuppdateringen vars övriga innehåll frånsett den [n=22531 förut omnämnda föräldratimern] ännu är okänt.

Skicka en rättelse