#Nintendo har en filosofi som kräver att allt som konsumenten gör med deras system måste vara underhållande. Enligt Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aime tillhör inte streamande den kategorin av aktiviteter.

– Vi tycker inte att det är är särskilt roligt att streama 30 minuter gameplay, svarade Fils-Aime när Polygon frågade om Twitch-stöd kommer till Wii U.

Nintendo-bossen berättade mer om det goda samarbetet med Twitch och att de streamade både E3-turneringen i #Super Smash Bros. och Treehouse-programmet där PR-människor visade upp företagets spel. Och även om traditionellt streamande inte faller Nintendo på läppen så är det tydligen desto roligare att ladda upp filmer till Youtube, då den funktionen finns i #Mario Kart 8.

Man kan spekulera i att Nintendo helt enkelt inte vill att den ocensurerade verkligheten ska hitta ut till den yngre målgruppens känsliga sinnesorgan – att livesändningar med arga, svärande och möjligtvis berusade män inte hör till företagets vision.

Nintendos konsoller, DS, Wii, 3DS och Wii U har alltid varit "mysko" när det gäller internet. När jag uppdaterat mitt Wii första dagen, från firmware v1.0 till v2.0 så slutade WiFi fungera, tog en stund på Internet att få fram att det gjorde detta för... 17/06 Ja, något knasigt är det definitivt. Mitt Wii U vägrade helt plötsligt att komma åt nätet via WiFi, byta kanal löste det dock. Men detta är i en miljö helt utan andra störande nät. Varken grannar eller DECT-telefoner eller sån't. När jag köpte det var... 17/06 Tror det är lite blandat. Vad jag har förstått så är Japan ändå inte ett nördarnas paradis som vissa animes och liknande kan få en tro, de är lika mycket utanför där borta som de är här. Famitsu, som är japans största speltidning, riktar sig till barn... 17/06 Nej det är sant. Talar bara om egna erfarenheter då jag brukar kolla streams på PS4an när jag sitter vid datorn och spelar/surfar. 16/06 Jag tycker att den Japanska spelindustrin ger intrycket att de tror så, inte att det nödvändigtvis speglar verkligheten. 16/06 Men i europa är majoriteten av personerna som streamar killar i tonåren. 16/06 Senast jag kollade var både "småbarn" och "tonåringar" könsneutrala ord. 16/06 Men Nintendo är knappast ensamma med har den typen av fans. 16/06 http://cdn.makeagif.com/media/6-16-2014/gnHADS.gif 16/06 Håller med Reggie, Streams utan kommentarer eller någon form av narration är oerhört tråkigt att titta på. Förstår inte vad folk är upprörda över i den här tråden. -_- 16/06
Skicka en rättelse