Felix Kjellberg omsätter 4 miljoner dollar per år.

För snart ett år sedan stod det klart att Felix "Pewdiepie" Kjellberg blivit störst på Yotube med sina då 12,5 miljoner prenumeranter - en siffra som idag är uppe i över 27 miljoner. Enligt en artikel i Wall Street Journal gav det honom annonsintäker på 4 miljoner dollar, 26,5 miljoner kr, varav det mesta är ren vinst.

I porträttet får vi veta att Felix inte är särskilt bekväm med uppmärksamheten framgångarna har lett till. Att det både är roligt och läskigt hur en av hans filmer kan påverka ett spels populäritet.

Roligt att så många missade ironin i mitt inlägg :) Självklart vill man vara Pewds själv, att lyckas på det viset skadar aldrig! Samtidigt så har han något som bevisligen gillas av 25 miljoner+ prenumeranter, vilket andra YT:are inom samma kategori knap... 21/06 Grymt bra jobbat. Såg att Felix ska sommarprata. Någon som vet vilken dag? Haha, nu är jag blind också. Det stod ju på sidan, 9:e augusti... http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5879519 19/06 Har svårt att förstå de som tycker illa om honom. Visst förstår jag att man kanske inte gillar hans videos, men när det går från det till att hata honom som person så har nånting slagit slint. Jag tycker snarare det är ganska skönt att se någon som är... 18/06 https://www.youtube.com/embed/FFbVKL-Meo0 18/06 barnprogram 18/06 Att inkludera TotalBiscuit i den jämförelsen är dock inte helt reko tycker jag. TB tillhandahåller ju en tjänst till presumtiva konsumeter av spelen när han testar och uttalar sig om spelmekanik och portning av konsolspel till PC. PewDiePie tillhandahål... 18/06 Coolt, kul för honom att kunna tjäna så mycket på något jag antar att han bara tycker är otroligt roligt :) 18/06 Den är filmen om att bli/vara kändis på internet är relevant. Se den. https://www.youtube.com/embed/PmTUW-owa2w 18/06 Med risk att starta upp något så handlade det om lönen är värt jobbet, det finns t ex de som sliter inom vården och gör ett riktigt bra jobb men får skitlön sedan finns det de som har andra jobb *host* politiker *host* som enligt mitt tycke tjänar allde... 18/06 Gött för honom. Önskar själv att jag kunde tjäna nånting på min musik nån gång. 18/06
Skicka en rättelse