#Sony satsar på Morpheus och på PC-sidan hittar vi den ständigt omtalade Oculus Rift. Många är övertygade om att virtual reality-tekniken är här för att stanna och kommer sätta ett stort avtryck i det framtida spelandet. En uppfattning som inte delas av #Nintendo.

I en intervju med Time ger Shigeru Miyamoto sin syn på tekniken, och även om den intresserar honom så är Wii U till för socialt spelande. Och där har vr inte någon given plats.

– Virtual reality är personer som tar på sig vr-glasögon och spelar ensamma i ett hörn, eller går in i ett separat rum där de spenderar all sin tid i den virtuella verkligheten, vilket är en direkt kontrast mot vad vi försöker uppnå med Wii U. Därför är jag osäker på om det verkligen är det bästa sättet för folk att spela, berättar Miyamoto.

Kanske är det motgången med Virtual Boy som spökar hos företaget. Eller så går de bara sin egen väg, som de brukar. Uttalandet kommer efter att Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aime konstaterade att det inte är roligt att streama när man spelar.

Eh, så sociala är inte nintendo-fans ändå... 22/06 Så dom törs inte göra Virtual Boy 2? 19/06 Nej, den aktuella hårdvaran klarar ju knappt av att leverera den framerate som krävs för en enstaka display ;) Men en produkt som Oculus Rift kan mycket väl pusha utvecklingen av VR-anpassade grafikkretsar. 19/06 Än så länge tror jag inte att det kommer att fungera speciellt bra med fler än 1 VR-headset på konsolerna. I bästa fall kommer vi nog kanske få se flera VR-headset till nästa generation som du säger. Så viss, Nintendo kan nog ta god tid på sig att överv... 19/06 Även om Oculus Rift till en början kommer att vara för solospelande så är frågan hur länge det dröjer innan vi kan plugga in flera VR-headset i samma maskin. Kommer Sony te x. att nöja sig med stöd för ett enskilt headset när maskinerna har stöd för fle... 19/06 Jag håller med dig i det mesta, jag bara menar att VR inte nödvändigtvis måste vara så osocialt som det antyddes. Själv spelar jag sällan online nuförtiden, jag spelar nästan bara co-op spel i soffan där jag har två PC-burkar och 3 handkontroller vid... 19/06 kan förstå att de är osäkra. deras tidigare försök med virtual boy var ju ingen hit precis. 19/06 Anser själv att världens bästa onlinesystem aldrig kommer kunna ersätta fysisk närvaro med folk. Det är mer än bara spelet, det är det där att sitta i soffan och göra nåt tillsammans, och skratta ihop och dela glädjen som blir på ett helt annat vis i... 19/06 Hade ju varit rena drömmen dock ;) Helst som barn. 19/06 Jag håller med dem. De flesta av Nintendos spel passar inte med VR. Men tänk Metroid med VR, det hade smakat. 19/06
Skicka en rättelse