Årets Battlefield är det första spelet att inte utvecklas i Stockholm.

#Dice har kommit att bli synonyma med Battlefield, och vice versa, men nästa del i serien utvecklas inte på Södermalms-studion i Stockholm. #Battlefield Hardline kodas istället i San Fransisco, på #Visceral Games kontor i Electronic Arts jättekomplex i Redwood Shores. Att släppa ifrån sig varumärket till någon annan var inget lätt beslut enligt Dice-chefen Karl Magnus Troedsson.

– Det var självklart en stor sak. Vi har haft vår bebis i så många är och nu har den växit upp, första reaktionen var därför "vad är det som händer", säger Troedsson till Gameinformer.

Han menar också att förändringen från soldatliv till tjuv- och polisdito kändes märkligt till en början men så länge Battlefields grundpelare (enligt honom förstörelse, fordon, lagspel) står stadigt kan upplägget variera stort. Många skulle till exempel gärna se ett nytt spel som utspelar under Andra världskriget.

Enligt våra källor var Hardline från början inte tänkt som ett Battlefield-spel utan som något fristående, ett nytt varumärke.

Joo du det fanns det Developed from the VS-300, Sikorsky's R-4 was the first large-scale mass-produced helicopter, with a production order for 100 aircraft. The R-4 was the only Allied helicopter to serve in World War II, when it was used primarily for... 22/06 Ja vad jag minns med? 22/06 Betala för denna dynga när knappt BF4 är spelbart? Detta ser ut som ett fattigt DLC som de vill man ska betala för 600kr igen, skamligt skit företag. 22/06 OH titta ännu ett generic brown FPS. Nej men seriöst ser inte poängen med Hardline, specielt inte som ett fristående spel. Just hooks känns som Battlefield Special-forces DLC till BF2. Själv tappade jag suget till BF efter BF3, då jag inte riktigt ser... 22/06 Varit en hardcore bf fan since 1942, detta kommer nog vara den enda BF spelet jag inte kommer köpa. 22/06 Battlefield Vietnam var väl utvecklat av Digital Illusions Canada? 21/06 Känt vet då fan. Jag gillar historia, och det hade jag ingen aning om. Lite förvånad över att de inte släppts en dokumentär om det. 21/06 många länder använde spaningshelikoptrar i begränsad utsträckning.. hur är det inte militärt? :) usa är väl ganska kända för att ha använt YR-4 som medevac dessutom i slutet av ww2 21/06 enligt rubriken låter det som dice kunde välja att inte göra det 21/06 BFs grundpelare har inte funnits sedan 1942. Fordon existerar i stort sätt inte sedan bf2, detsamma gäller förstörelse där nästan allt gick att skjuta sönder i har blivit limiterad till specifica hål eller oförstörbara. Angående hardline är det mycket... 21/06
Skicka en rättelse