Ryse säljer dåligt, Cryengine får ingen spridning - är slutet nära för Crysis-utvecklarna?

Den tyska tidningen Gamestar rapporterar att #Crytek har stora finansiella problem och kan bli tvungna att ansöka om konkurs. Enligt artikeln, som sammanfattats av Dsogaming, är den dåliga spridningen av Cryengine och dåliga försäljningen av #Ryse några av orsakerna.

Enligt samma källa var också utvecklingen av #Ryse rejält problemtyngd och Crytek tvingades ta in extra resurser för att hinna slutföra spelet till Xbox One-lanseringen. Trots att företaget fick ny finansering i april ska den senaste lönen till de 800 anställda ha betalats ut sent, något de själva avfärdar med att ett par missnöjda tidigre anställda sprider felaktiga uppgifter.

Source motorn var utvecklad för att fungera på så många system som möjligt och hade PS3 och Xbox 360 i tanke i utvecklingen. HL2 passar perfekt in på din beskrivning av ett konsolifierat spel. Anpassat efter föråldrad hårdvara till PC och kunde köras... 24/06 Jag menar det. Känns som att bearbeta call of duty kräver mer arbetskraft än Crysis. Då call of duty jobbar med tex. "1000" olika marknadsföring inklusive deras stor fokus på Multyplayer och DLC-tillägg. 800 anställda hos Crytek låter överdrivet bara 24/06 ...så länge spelen inte har hög detaljnivå och är openworld kanske. Sen vart är alla dessa fantastiska PS3 spel med otrolig fysik? Vad var PS3:anas motsvarighet till Half Life 2? Okej det har cool förstörelse men varför är det så mycket bättre än tex... 23/06 Cell CPUn som en PS3 har är är byggt för paralella beräkningar och är perfekt för att beräkna fysik och grafik till spel. Det du ska titta på är spel som BFBC2 som formodlingen har bästa fysiken i något spel till PC och sätter spel som Borderlands 2 i... 23/06 Suck... Jo man ser ju hur bra det flyter på här... https://www.youtube.com/embed/2WJG14uLA3k Crysis var ju knappast inget Half Life 2 eller Stalker SoC men jag tyckte fortfarande det var bättre och mer unikt än tex Cod MW och Halo 3. https://www.youtube... 23/06 Exakt. Hoppas verkligen de löser detta. Kommer aldrig glömma veckorna med Far Cry-alphan mot Cevat Yerli och övriga utvecklare. För tiden MAKALÖST snyggt, och dessutom förbaskat kul på kuppen. De fick verkligen till en fullträff på en gång, och det vore... 23/06 Fortfarande bara ett rykte? 23/06 Hade de skapat Crysis 2 och 3 i samma stuk som de tidigare spelen så hade det nog gått bättre för dem. Just att leka runt med Koreanska soldater i djungeln var ju det roligaste i ettan och Warhead, men allt det försvann i tvåan och trean... Älskade verk... 23/06 Ingenting att vara ledsen över om ni frågar mig. Crysis blev sämre och sämre för varje uppföljare. Kvaliteten i deras spel låg endast i grafiken. Frågan är om det gick så här dåligt för dem varför öppnade de 8 kontor runtom i världen? Låter som att de... 23/06 Väntar fortfarande på TimeSplitters: Rewind, Project Reality 2 och Star Citizen i CryEngine (4:e generationen)! 23/06
Skicka en rättelse