Tidigare i år utannonserades Civilization: Beyond Earth, ett spel som tar den populära strategiserien ut i rymden. Idag har vi än en gång nyheter om en spelserie som är ute på nya äventyr – #Civilization Revolution 2 till Android och IOS.

#Firaxis och #2K Games kommer den 2 juli låta dig som har en IOS-enhet styra en helt ny civilisation och utveckla den till en riktig stormakt. Du som föredrar Android kommer också får vara med och härska, men vid en senare tidpunkt.

Föregående del i serien släpptes till Xbox 360, Playstation 3 och Nintendo DS. Du som är konsolfantast får den här gången överväga ett köp av en bättre telefon, eller dator om du vill njuta av något nytt från Cvilization-serien.

YES! Civ Revolution är en perfekt casualisering av Civ serien som är perfekt att spela när man typ.. har lunch eller en skitdryg bussresa! Woohoo! 25/06 Jag älskade civ rev 1 på konsol. Helt klart är det inte samma sak som tex civ 5, men tyckte själv att spelet stod bra på egna fötter. Har nog spelat revolution mer än civ 5. Detta var dock en grym besvikelse för mig. Spelar nästan endast konsol och då... 24/06 Nu har jag inte spelat Civ till mobiler, men jag har svårt att tro att det säljer speciellt bra bland alla angry birds och candy crush kloner. En fullversion av X-Com är iofs rätt coolt får jag medge, men det måste vara ett aber att spela utan mus. 24/06 Dock var ju Civ: Rev 1 förenklat och förbaskat tråkigt i jämförelse med Civ IV & V. 23/06 Måtte de bara hålla sig borta från microtransaktionerna så blir det ett köp! Spelade 1:an massor på Nintendo DS och den var helt OK för att vara mobilt strategi-spel. 23/06 Men å andra sidan har 2K redan släppt Civilization Revolution 1 till iOS, så de borde ha en idé om vad försäljningen kan bli. De har även släppt fullversionen av XCOM: Enemy Unknown till iOS och Android, så det känns som om de är ganska säkra på sin mål... 23/06 Själv fick jag snarare känslan av att detta kanske slutligen blir det som får mig att skaffa en platta. 23/06 Tror det är någon nisse som inte kan ett dyft om spel på deras ekonomiavdelning som fått för sig att mobilmarknaden är viktig. Problemet är bara att ingen civ spelare bryr sig ett skit om densamma och bland casualspelarna är konkurrensen stenhård. 23/06 Mer Sid Meiers Gettysburg :( 23/06 Måste förenklas något så förbannat om man ska spela Civ på mobiler. Tror inte många har mobiler med batteri nog att köra en omgång i multiplayer. 23/06
Skicka en rättelse