Presenter och smicker kommer inte längre vara en säker biljett till sänghalmen.

I Dragon Age och Mass Effect,båda utvecklade av #Bioware har du kunnat inleda romanser med dina äventyrskompanjoner och har du skött dina kort har dessa ofta slutat i sänghalmen. Spel har dock aldrig varit särkilt bra på att porträttera det som sker mellan lakanen men Bioware vill höja ribban i #Dragon Age: Inquisitionen. När Rock Paper Shotgun pratade med Cameron Lee på E3 förklarade han det så här:

Romantisk solnedgång i Inquisition

– Det är mer nyanserat. Inte som i Origins där du kunde fortsätta att ge presenter tills godkännandemätaren slog i taket och du kunde göka. Det är mer hur du interagerar med dem, hur du når dina mål och hur det påverkar din relation med en särskilt karaktär [...] Vissa spel gör sex väldigt dåligt, inte bara visuellt men också användningen och vem det är riktat mot. Vi vill verkligen inte gå den vägen.

Vidare i intervjun pratar de om hur olika system i världen påverkar varandra. Hur olika grupperingar, både djur och människor, påverkas av dina handlingar runt om i världen. Om du till exempel rensar ett helt område på banditer kan det myckel väl bli så att ett annat gäng tar över det.

''Vidare i intervjun pratar de om hur olika system i världen påverkar varandra. Hur olika grupperingar, både djur och människor, påverkas av dina handlingar runt om i världen. Om du till exempel rensar ett helt område på banditer kan det mycket väl bli... 25/06 Finns i baldurs gate. Skulle nog säga att Morrigans kärleksromans i DA är viktigaste i något biowarespel. 25/06 Jag har spelat Dragon Age (och ogillat just de romantiska relationerna. Vad jag minns så var det mer utpräglat i tvåan, som ironiskt nog var mer actionbetonad i övrigt). I Baldur's Gate 2 minns jag inte att ens karaktär var romantiskt involverad (men... 25/06 Åhh Morrigan, jag saknar din råa cyniska sarkasm.... 24/06 Var tvungen att se hela och vilken bra review det var. När han förklarade hur killen i spelet gjorde för att ta sig förbi stängslet var bara för bra för att vara sant. 24/06 Ska det inte vara verklighetstroget?? :) 24/06 https://www.youtube.com/embed/a1HTKWX15oo Starta vid 21:48 :D 24/06 Hoppa i sänghalmen med tryckfelsnisse? Nja, jag hade nog stått över i vilket fall som helst! :P 24/06 Hade Blizzard lagt in sexrelationer i Diablo 3 hade jag förstått din skepsis. Men Bioware bygger ganska stora delar av sina spel runt just grupprelationen. En stor del av behållningen i såväl Dragon Age, Mass Effect, BG2, Kotor, m.fl var just relationen... 24/06 I vissa spel hör det hemma, absolut. Jag tycker att det funkar bättre i förstapersons-RPG som typ skyrim än i Dragon Age. Men smaken är som baken :) 24/06
Skicka en rättelse