Isis ville visa planerna på att ta över världen, missade att kartan var 150 år gammal och kom från ett spel.

#Paradox Interactive blir ofta hyllade för den historiska detaljrikedomen i sina spel och de får kanske ta dagens knasigaste story som en komplimang. Ett Twitter-inlägg, som skulle visa terrornätverket Isis planer på att ta över den islamiska världen, gjorde de klart att de använt en karta från strategispelet #Victoria II.

Att kartan förmodligen är daterad till år 1861 har roat forumiter på sajter såsom Civfanatics och Spacebattles, där kartor från bland annat Super Mario Bros 3 läggs fram som alternativa förslag.

Skicka en rättelse
Det finns en rad andra faktorer att ta hänsyn till varför ISIS så lätt erövrar ny mark. Bl a att många är sunnimuslimer som bor i de tidigare shiastyrda städerna och byarna, frivilligt allierat sig med ISIS mot den irakiskt styrda shia-armén i området.... 25/06 http://rt.com/op-edge/168336-isis-western-foreign-policy-chaos/ 25/06 ISIS tjänar indirekt amerikanska intressen. Varken Iraks eller Syriens regeringar är USA-vänliga. Saudiarabien och andra allierade till Sverige förser ISIS med vapen i Syrien. När USA talade om att gå in i Syrien var det på terroristernas sida mot den... 25/06 ​ISIS in Iraq stinks of CIA/NATO ‘dirty war’ op http://rt.com/op-edge/168064-isis-terrorism-usa-cia-war/ 25/06 Det är från Victoria I. Victoria II använder nya Clausewitz motorn och då ser man inte provinsgränserna i detta kartläget. 25/06 http://en.wikipedia.org/wiki/Divide_and_rule Det kan vara värt att läsa på lite! Tidigare behövde hökarna elfte september för att övertyga världen om hur hemska muslimerna i mellanöstern är. Nu behövs inte den lögnen längre, den muslimska världen står... 25/06 Jag förstår varför inte usa vill in i irak lr syrien med trupper, men något måste göras åt isis, usa har makten o göra något. Isis brutala fram marsch får tom al-qaida o skita ner sig. 24/06 Det går att ta speciella skärmdumpar i Paradox-spel som ger en lättöverskådlig och minimalistisk karta där man se vilka länder som regionerna tillhör. Detta är en sådan, men de ser ungefär likadana ut i alla spel i sin utformning så det är inte helt lät... 24/06 Saudiarabien och en massa rika republikaner. Såg detta imorse btw, Jon Stewart är fanimej bäst! https://www.youtube.com/embed/JD4kT7CA1Dk 24/06 Jag kan inte låta bli att fundera vem tjänar på att det blir oroligt i Mellanöstern :) 24/06