Sökjätten tar steget in på konsolmarknaden på allvar.

Spelkonsoler som drivs av Android är ingen nyhet men hittills har ingen av dem haft någon succéartad framgång. Många har gjort misstaget att låsa enheten till en egen shop och få har lyckats komma runt problemet att många av spelen är utvecklade för touchskärmar. Nu storsatsar Google själva på vardagsrummet med Android TV.

Smarta teveapparater ska bli smartare genom möjlighet att installera Android-appar, implementera röststyrning och fungera en som Chromecast men mycket fokus ligger även på spel. Android TV ska levereras med en spelkontroll, gissningsvis blåtandskopplad. Tekniken kan integreras direkt i tv-apparater men separata boxar är också planerade, tillbehörstillverkaren Razer har annonserat en egen mikrokonsol som ska släppas redan i höst.

2 år är långt på androidmarknaden men inte på tv-marknaden. Min Panasonic spöar i stort sett alla LED tv i både pris och bildkvalité även om den har ca 2 år på nacken. 26/06 Kanske man kan få nytta av sin Ouya. 26/06 Jo, enda jag skulle vilja byta ut min något äldre Philips är segheten i menyerna som finns, de är klart bättre på de nyare tv-apparaterna och då är min tv inte särskilt gammal. Iofs så är väl 2 år en evighet på tv-marknaden nu, men är riktigt nöjd med... 26/06 Dom presenterade även Cardboard. Ett DIY VR :) https://developers.google.com/cardboard/ Känns lite mer relevant för en spelsida, även om Google TV också är trevliga nyheter :) 26/06 Nedsatt ljudvolym och endast ljud i högra högtalaren. Bah! Fan vad jag hatar sånt. Nåväl. Intressant produkt :) 26/06 Du byter nog inte tv lika ofta som en Androidbox. Bättre satsa på bildkvalité och en Google tv till det eller en htpc. 26/06 Det går alldeles utmärkt. De har redan visat en sprillans ny klient som är skräddarsydd för just Android ttv. Kan de lösa spegling från datorer likt hur det funkar med Apple TV så blir det förmodligen en sådan här i stället för den beryktade fjärde gene... 26/06 (Lite utanför samtalsämnet) Kära ledning på FZ! Ville vara snäll och stänga ned mitt Adblock användande på eran fina sida då jag lade märke till eran påpekande banner överst på startsidan. Tänkte att lite spelrelaterad reklam kan inte skada, men vips... 26/06 Du har ju ChromeCast... Inte för det är den bästa upplösning eller grymt ljud men den gör ju det du önskar... Förmodligen klart billigare oxå. 26/06 Har funderat på att titta till på Philips tv som kör android, men vet i fasen faktiskt, priset är väl rätt okej men om tvn inte får några uppdateringar till nyare versioner så känns det lite meh. 26/06
Skicka en rättelse