Nya källor säger att anställda på det brittiska kontoret inte fått ordentlig lön sedan i april.

Uppgifter kring #Cryteks kris blir allt fler, enligt källor till branschsajten Develop har anställda på det brittiska kontoret inte fått ordentlig lön sedan april. De utvecklar för närvarande #Homefront: Revolution men enligt samma källor har närmare hälften av medarbetarna slutat sedan starten.

Crytek förnekade uppgifterna kring sina ekomiska bekymmer i tisdags men nya källor dyker upp varje dag. Develops kontakt säger att pengar eventuellt kommer att betalats ut imorgon, den 27 juni, genom ett tillskott från Deutsche Bank. Den tyska utvecklaren har valt att inte kommentera den senaste rapporten.

Den stora frågan är hur en eventuell konkurs skulle påverka alla spel som för närvarande utvecklas i spelmotorn Cryengine, såsom uppmärksammade #Star Citizen.

Jag skrattade nog mer än vad jag rimligen borde (trött!) men tummen upp får du ändå! ;) 28/06 Frågan är om de klarar av de skulder de dragit på sig (och fortfarande växer). Nu när fakta och rykten börjar komma ut så fattar man inte hur de tänkte när de försökte växa så fort? "Mer personal så vi kan göra fler spel? Visst! Free to play? Självklart... 27/06 Har inte lirat Crysis 3. Men tyckte även att 2:an var riktigt roligt, visst trängre men fortfarande mycket variation o grymma effekter. Bla. att många scener förändrade sig mycket. Har inte lirat något annat singleplayer spel där omgivningen förändras... 27/06 Kan tänka mig det kan bli en rejäl nerskärning på studios och personal inom en snar framtid, kanske så pass att enbart orginal studion blir kvar. Förväntar mig inget från speldelen längre från det företaget, allt efter Warhead har ju bara varit en besvi... 26/06 Crytek's ev konkurs skulle inte påvärka Star Citizen så mycket: Från Erin Roberts(Chris Roberts bror som arbetar på Squadron 42) "We did an outright buyout of the engine last year and have the source code, so while we hope all the noise about Crytek blo... 26/06 Om inte annat så lär allt som Crytek pysslat med komma till användning vid en annan arbetsplats. 26/06 Om det nu skulle skita sig så lär det väl, precis som med THQ, inte leda till en regelrätt konkurs utan ett ihåligt skalbolag kvarstår och sedan flyttas själva motor-utvecklingen till ett mindre, slimmat bolag bestående av gamla seniorer från Crytek.... 26/06 Big Crysis med andra ord 26/06 Sa aldrig att det inte var en läsvärdig nyhet. "inte ska sprida mer galla" hade inget att göra med att man inte ska skriva om det :) Och jag sa inget om att det inte ska publiceras. Visste inte heller att någon från företaget sagt något då det nyheter... 26/06 Ryse 2. Tack 26/06
Skicka en rättelse