Besvikelsen: han ska inte spränga den eller fylla den med färgglada bollar.

Av #Rockstars spelsläpp att döma är inte skaparna bakom GTA, Bully och Manhunt guds mest fromma lamm. Om det var därför som Rockstar North-chefen Leslie Benzies räddade den 200 år gamla St. Stephens-kyrkan i Edinburgh, som något form av bot, förtäljer inte historien i stadens tidning.
Hade Benzies inte köpt kyrkan hade den förmodligen omvandlats till bostäder eller festlokal men genom en nyinrättad fond ska den fortsätta att tjäna den lokala befolkningen. Enligt uppgifter till tidningen är köpet helt filantropiskt.

[quote=MMO4Life] Sluta hitta-på. det är inte så svårt. Ingen ateist hävdar att drömmar (eller ens fantasi) är dåliga, vi vet t.ex. genom forskning att drömmar är viktig för mänsklig utveckling. Snarare så ska man vara oroad över vissa religiösa får för... 29/07 Varför skulle ateismen förbjuda drömmar? Med ditt resonemang skullt ateismen förbjuda allt som inte är 100% bevisat, typ alla fiktion..Där har du fått det hela om bakfoten... De flesta ateister gläds åt fiktion (99% av alla böcker, film, tv-serier, spel... 06/07 Det är komiskt hur alla följare av ateismen är typ copy and paste. Har du googlat på synonymer till tro? Jag får upp exempelvis uppfattning och övertygelse. Du är övertygad om att gud inte finns eftersom Stephen Hawkings och kompani har sagt så. 03/07 Om man skulle leva i ett samhälle där "ateister har tagit över" så skulle det vara minst lika kulturellt och rikt som idag. Att vara ateist betyder att man inte tror på gudar, ateister har inget mer än det gemensamt. Om vi ponerar att varken du eller... 03/07 Var kommer Harry Potter in i bilden? Har jag missat nåt? Allt jag sa var att hela er existens är baserad på fakta och bevis. Skulle man leva i ett samhälle där ateismen hade tagit över så hade man förbjudit drömmar för drömmar är inte verklighet. Ateism... 03/07 Det är inte alls samma sak. Inga ateister försöker motarbeta Harry Potter t.ex... de föder fantasin och kan hjälpa till att tänka om det är sant eller inte, är det rimligt? Dessutom så kan dessa historier ha bra invärtes logik som håller bra i hop i den... 02/07 Och jag vill inte bo i ett samhälle där allt måste vara logiskt och vetenskapligt bevisat in i minsta detalj för då är det fel att drömma och fantisera om olika saker eftersom statistiken säger att jag inte kan nå mina mål. 02/07 Faktum är att jag inte är speciellt begränsad. Skulle det dyka upp något som helst bevis på att det finns en högre makt så skulle jag självklart omedelbart sluta med det jag gör och börja dyrka. Dom som tror på en högre makt vägrar däremot att ändra sig... 02/07 Problemet med alla religioner är att dom inkräktar på andra människors frihet. Om dom enbart handlade om att som individ inskränka sig själv och godta lögner istället för att leta sanningar så hade det varit bättre, men ändå inte bra. Jag tycker personl... 02/07 Människan är ju ett flock djur. Så jag ser det så att många använder religionen som något att sammlas kring som förenar gruppen. Har ingen religion jag utövar själv och tittar man historiskt så har de olika religionerna visat att det oftast handlar om... 02/07
Skicka en rättelse