Under hela 20 år hade Cliff "Cliffy B" Bleszinski jobbat för #Epic Games innan han valde att lämna och pensionera sig själv. Under sin tid hos #Epic var han med och skapade kända titlar som #Jazz Jackrabbit, #Unreal Tournament 2004 och nu senast #Gears of War 3. Även fast han tagit ett kliv bort från spelbranschen har det inte varit någon hemlighet att han planerat återvända, men i något mindre skala.

– Jag kommer så småningom vilja återvända till trippel-A, men det sista jag vill göra – inget illa menat Curt Schilling (38 Studios) och John Romero (Ion Storm) – är att göra som de killarna. Du måste lära dig hur du ska jobba med människor, berättade han i en intervju med Venturebeat. Igår meddelade han på Twitter att återkomsten var ett faktum.

Vad det är för projekt han sitter och jobbar med är fortfarande höljt i dunkel. Det har dock hintats om att det kan vara en arena-shooter för PC.

Det är väl inte så konstigt att folk ser fram emot att han ska göra nya spel om de gillar hans tidigare. Men annars håller jag med dig, all framtvingad hype är tröttsam. 02/07 Haha, ja, men är en producent som gör "helt ok" spel som bestämmer sig för att återvända från sin självvalda exil något att skriva om? Jag säger att han först ska komma ut med ett spel innan folk blir begeistrade! 02/07 Gears of war 3 släpptes för tre år sen, jag tror många anser att den serien är helt ok... 02/07 För att vara en kille som var designer på ett bra spel för 15 år sen får han väldigt mycket uppmärksamhet. Han måste vara definitionen av en person som är känd för att "journalister" hela tiden skriver om honom, fastän han inte faktiskt gör något vettig... 01/07 Ja, det var skitbra. Men jag har för mig att författaren hade lite märkliga åsikter om något, det har kanske stoppat upp pga. det? 01/07 Hoppas det är något till pc, grejjen är ser gärna det på konsoler med, men det kommer tvinga det att vara helt tillbaka dragit med möjligheter. Tyvärr, jag tror dock det blir exklusivt till konsoler. 01/07 Ja visst fan har vi det? Reagerade mest över att berget inte är helt renderat?! 01/07 Det blir ett VR-spel. 01/07 När jag såg bilden tänkte jag direkt på Shadow Complex. Men det var väldigt längesen man fick höra något nytt om uppföljaren. Hoppas på det då Shadow Complex var riktigt kul om inte lite kort då. 01/07 Det är något nytt han jobbar på, ingen gammal skåpmat. 01/07
Skicka en rättelse