Den enorma prispotten i The International har presenterats.

Om två veckor sparkar The International igång, årets största #Dota 2-turnering, och den som har följt nyhetsflödet de senaste veckorna vet att prispotten är rekordstor. För bara någon vecka sedan nådde den 10 miljoner dollar. Nu vet vi hur den fördelas på prispallen.

Laget som går segrande ut ur turneringen kammar hem drygt 4,7 miljoner dollar, nästan 32,5 miljoner svenska kronor, vilket gör varje lagmedlem till mångmiljonär. Silvermedaljörerna behöver inte deppa - deras check dingar in på nästan 10 miljoner kronor.

Nyfikna kommer att kunna följa turneringen live, antingen genom spelat eller streamat på Dota2-sajten. Skulle du ligga efter i tittandet finns det också möjlighet att se matcherna i efterhand utan spoilers om aktuella resultat.

Du känner dig helt säker på något som alldeles uppenbart är omöjligt att svara på. 05/07 Du har väldigt konstig grammatik så jag vet inte riktigt vad du menar... Allt det du rabblade upp finns inom e-sporten också? 05/07 Folk blir ju utslängda av sina föräldrar m.m.. men man blir inte utslängd om man sparkar boll hela dagen.. hmh. 05/07 Så fanbasen, sponsorer och allt det där som inte ens du kan tänka ut finns så mycket mer i någon sport än E-sporten? Maten, träningen, all reklam, papparazi & alla fansen där ute.. Tror det sätter mer press på huvudet än vad du tror. Nöjd med mina beläg... 05/07 Ja okej, du har inga som helst belägg för något av det du säger, men whatever floats your boat. "Va inte dum nu", det är ett tveeggat svärd, lilla gubben. 05/07 Fast joo det kan jag om jag säger dom riktiga proffsen, absolut inte alla men otroligt många sporter. Va inte dum nu! 05/07 De jobbar för pengarna... Vad vill du ha sagt? Omöjligt att säga vilket som är mest mentalt krävande så du kan inte heller säga att "vanlig" sport skulle vara mer krävande. Det beror helt på personen. 05/07 De bästa e-sportarna i världen tränar mycket mer än vad du arbetar på en hel dag.. att du sedan kallar det för lek får stå för dig. Du kan inte jämföra en seriös e-sportare med en random som sätter sig ner och spelar ett par games i dota2 efter jobbet,... 05/07 Visst är E-sporten jävligt krävande, men tror inte det är mer mentalt krävande än vad dom riktiga proffsen har i exempelvis vilken sport som helst, du är lite för försvarande inom e-sport va? Har du någon aning om hur allt runt omkring sporterna är ment... 04/07 SJUKT, låt folk jobba för pengarna istället för att, LEKA! 04/07
Skicka en rättelse