#Call of Duty: Ghosts är inte på något vis en flopp, men var inte heller något tydligt steg framåt för den allt mer stagnerade fps-genren. Det reflekterades inte minst i vårt ganska svala 3/5-betyg i vår recension, och under gårdagen även i Steams statistik över onlinespel.

Det är pcgamesn som grävt i statistiken och upptäckte att Ghosts peakade på 4574 skjutglada spelare. Inte någon dålig siffra i sig, förrän man jämför med föregångaren #Call of Duty: Black Ops II som hade 9040 spelare. Blickar man ännu längre bakåt i spelserien så hamnade #Call of Duty: Modern Warfare 2 på 4781 spelare och #Call of Duty: Modern Warfare 3 på 6253.

Trots att CoD har sin största fanskara på konsolsidan talar ändå siffrorna sitt tydliga språk, och vi undrar hur det egentligen står till med Call of Duty-serien. Har folk börjat tröttna på konceptet med "mer av samma" och årliga inkarnationer? Eller är det bara just Ghosts som är ett tillfälligt snedsteg? Vad tror du? Gör din röst hörd bland kommentarerna nedanför!

Hoppas det är slutet på spelserien. Dom har haft sin tid och det får vara nog. Dom har hjälpt spelvärlden väldigt mycket, men även förstört FPS-genren till stor del (enligt mig i alla fall) 07/07 Börjar blir tjatigt med CoD, och dem pruttar ut spelen för ofta. 07/07 Spelserien känns bara trött nu. Tycker att de ska ge serien ett par års vila. 06/07 Personligt tycker jag att Ghost var ett skämt för att vara ett COD. Spelade igenom storyn, tyckte var helt ok. Men Gud MP läge, vad jag ogillar det. Sjukt tråkigt att lira. Så än i dag kör jag MW3. Och ser framemot AW. Sen tycker jag att COD-branschen... 06/07 Kan alltid hoppas. 06/07 Ja för CoD lever ju på PC marknaden. 06/07 Känns som det är ett problem i båda mina gamla favorit FPS CoD och BF! Är ju knappt nå nytänk i dessa spel nuförtiden, samma spel i ny förpackning för ett pris av 600kr! Ghost blev det första spel som jag bojkotta och nu blir det bojkotta Hardline när... 06/07 Känns som att det med CoD5 WaW tog slut. Det var riktigt dåligt sånär som på zombie-delen och personligen tycker jag inte man rest sig ur det hålet än, trots satsningar på grafik och hela fan. CoD4 med promod att tävla i var riktigt roligt. En hel del... 06/07 För mig slutade CoD vara intressant när dom slutade behandla WW2. Men det är min åsikt 06/07 Dom tappade tyvärr mig efter MW, CoD 1 och CoD 2 är däremot bland de roligaste spelen jag har spelat i multiplayer, tillsammans med Day of Defeat: Source gällande WW2-shooters. 06/07
Skicka en rättelse