Familjens röst talar till tonerna av Battlefield, av det enkla skälet att Hägglund tycker musiken är cool.

Att Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund höll tal i Almedalen förra måndagen torde ha kvarkstor chans att hamna på nyhetsplats här på FZ. Men outgrundliga äro KD:s vägnar – inför Hägglunds tal eldades publiken på med musiken från #Battlefield 1942, och så nobel smak förtjänar förstås en notis.

Partiledaren antydde ingen politisk kursändring i riktning mot mer kärlek till spel i sitt tal, men kanske är musikvalet ett första steg i den riktningen. Vi har sökt KD för en kommentar, och tills dess kan vi bara spekulera. Och det tänker vi göra.

Kanske liras det 64-mannakrig i smyg när Sveriges mest familjevärnande parti träffas? Kanske kollar de in vad unga väljare roar sig med istället för att gå i kyrkan? Kanske filar de på ett eget spel inför höstens val (Almedalen 1942)? Kanske har #Dice/#ea|EA sökt hjälp hos högre makter med #Battlefield Hardline, och KD är ett steg på vägen till chefen där uppe?

Fotnot: Göran Hägglunds pressekreterare Anders Gustafsson säger till FZ att det var ett gemensamt val av dem som jobbat med talet, och att Hägglund använt BF1942-musiken vid något tidigare tillfälle. Skälet: "den är cool".

Tack till Cowmine för detta #nyhetstips!
Kan bero på att det inte finns sådana partier. Utan möjligtvis kristna värdepartiet. 11/07 Även förra året så spelade man Battlefield-låten när Hägglund kom in på scenen i Almedalen. :). Hägglund är solklart Sveriges underbaraste politiker. Och trams om att KD är "fackfientligt", vill förbjuda abort m.m är bara okunnigt. Läs på eller bespara... 11/07 Finns det något härligare än när fundamentalisterna försöker relatera till dagens ungdom :) 09/07 Man blir ju mörkrädd när det finns såna partier. 08/07 Vad pratar du om? Med drakoniska abortlagar så skapas ju massa familjer! och med 3 eoners väntetid på skilsmässa får inte ens dem dysfunktionella familjerna gå isär! 08/07 Nytt dlc till BF:1942 Slaget om Almedalen:) 08/07 Ja även KD kan ju få till det ibland. 08/07 Under Svea rikes stormaktstid så var ju hela hären goda kristna pöjkar, där man ej var rädd att möta döden osv. Så rösta KD så kommer vi ta över Norden igen <insert sarcasm> 08/07 Battlefield-musiken antyder också på försvaret och om man lyssnar eller har lyssnat på talet så kan man höra att Hägglund lägger mycket tid av sitt tal på att prata om det svenska försvaret. Han nämner t.ex. att man borde satsa mer pengar på försvaret... 07/07 Äh, det var inget vidare. Covern börjar rent magiskt med piano-soundet och gitarren (jag fick gåshud!) men tyvärr tvärdör allt vid 00:50 när de blandar in synthljud, synthtrummor och synthkör. Dåligt val helt enkelt. Tanken är god men de har ännu inte... 07/07
Skicka en rättelse