Microsoft ger inte upp kampen för att få folk att styra Windows med kroppen.

Wii gjorde rörelsestyrning stekhett, men varken #Microsofts eller #Sonys försök att haka på #Nintendos succé lyckades särskilt väl. Xbox 360-tillbehöret Kinect fick ett svalt mottagande, och när Xbox One till slut lanseras i Sverige i september kan den köpas både med och utan Kinect. Men Microsoft ger sig inte – den 15 juli släpps en ny Kinect-version för Windows. Priset ligger på 1725 kronor, vilket är ett par hundralappar högre än lanseringspriset för den första Kinecten. Fast i den ingick å andra sidan spelet #Kinect Adventures.

Enligt Microsofts informationstext verkar det som att Kintect v2 i nuläget främst är tänkt för utvecklare, och än finns snålt med Kintect v2-projekt på utvecklarsidan. Men då är det alltså en vecka kvar innan tillbehöret släpps, och för den som är kodsugen är fältet fritt om du behärskar C++, C#, VB.net, Cx eller Javascript.

Den första Kinect-versionen släpptes till Xbox 360 i november 2010 och kostade ungefär 1500 kronor. En Windows-version följde i februari 2012. I februari förra året hade Kinect sålts i 24 miljoner exemplar. Bundling av Kinect med Xbox One-konsoler och reaerbjudanden vid lanseringen förklarar en del av framgången.

Har inte någon specifik idé vad jag vill göra tyvärr, men man kanske kommer på något :) Blir troligen inte ett spel utan något annat. Om det är mycket matte gör inget, blir snart färdig civilingenjör så det borde inte vara något större problem. 08/07 Tvivlar på att de har meckat ihop drivrutiner till min OSX PC eller min LinuxMint PC. Förmodligen gäller det bara Windows PC, men som vanligt missledande titlar. 08/07 Beror helt på vad du vill hitta på. Är det spel du är ute efter så är det smidigt att använda XNA. Vill du göra någon annan magi så känns det som att man behöver kunna mer mattematik än programmering :P Skulle vara kul att testa kinect2 och se om det... 08/07 Artikeln säger VERKAR.. det är alltså ett antagande. Microsoft vänder sig till ALLA som är dumma nog att kasta pengar på den här produkten. 08/07 Jag gillar iden med Kinect till pc :) kan man styra pc med den så kommer jag köpa den iaf. Självklart ska den fungera bra oxå. 07/07 Jag tänkte lite fel - nypriset för första Kinecten var ca 1500 (med ett spel), den var alltså inte hälften så dyr som Kinect 2 vid lanseringen. Dyrare är den likväl, men jag kunde ha skippat "dyr" i rubben - det håller jag med om. Fixat nu. 07/07 Steget mellan denna versionen av Kinect och den förra är väl mycket mindre än steget mellan PS4 och 3? Det är ju inte Kinect till 360 och PC som vi jämför, utan Kinect till One och PC. Frågan är varför PC-versionen kostar så mycket mer än One-versionen. 07/07 Och en Playstation 4 kostar 2500 kr mer än en Playstation 3. Vad är din poäng? Slänga skit på Microsoft? Pinsamt. 07/07 Är det någon som vet hur hög tröskel det är för att kunna koda något vettigt till Kinect? 07/07 Tror en kinect som är anpassad tilwatchl PC kan hjälpa indie-utvecklare och folk som gör animerade filmer på fritiden. https://www.youtube.com/watch?v=-IdvqHhXPwg 07/07
Skicka en rättelse