Av mängden pressutskick som produceras av branschorganisationen #Swedish Game Awards att döma är spelutvecklingstävlingar på god väg att bli ett folknöje - ett påstående som den som befinner sig i Stockholm fredag 30 november har möjlighet att själv granska. 17:00 öppnar man dörrarna till föreläsningssal M1 på KTH för den första i raden av seminarier som kommer att belysa indieutveckling på olika sätt.

Temat för kvällen är spelgränssnittet XNA med vars hjälp den tekniskt händige kan designa egna småspel till [[Xbox 360]]. Således kommer #Microsoft att finnas på plats och bland annat visa hur man knackar ihop ett XNA-spel på 60 minuter blankt. Som lök på laxen erbjuder man frånsett kunskap och nya kontakter även gratis förfriskningar, speltillfälle och möjlighet att vinna prenumerationer på FZ:s systertidningar PC Gamer och SuperPLAY.

För er som är på Dreamhack kan jag bidra med en god nyhet, allt på eventet kommer filmas och läggas upp på Swedish Game Awards hemsida inom ett par veckor efter eventet. Dock går man ju självklart miste om allt gratis som mat, dricka, tidningar, dvd-ski... 23/11 eh ja? du kan debugga på din xbox "i realtid" som du så fint kallar det. bara att skicka över och sen steppa. 23/11 Jag har en fråga! Vad hände med det XNA vi först lärde känna!? Detta hävdades köras i realtid på en vanlig Xbox, som ett spel, genom XNA: http://www.youtube.com/watch?v=rRGMcFswwik Känner mig lite lurad av m$.. 23/11 Ja, men mycket mer förenklat. Hade redan en bra guide på vanliga directx så körde med det. Tackar för länken zworp. 22/11 "Video Tutorial 4: Make a Game in 60 Minutes" gissar på att det är typ samma som dom kommer gå igenom där http://creators.xna.com/Headlines/tutorialscol1/archive/2007/01/15/Video-Tutorial-4_3A00_-Make-a-Game-in-60-Minutes.aspx 22/11 Annars kan ni ju dra hem XNA och ta typ "new -> new example game" så får ni en bra grund att börja. Det följer med nått asteroids-liknande demospel. 22/11 Nice, skulle vilja va där! Skulle inte någon vänlig FZ'are kunna filma hela föreläsningen? Då jag och antaglien många andra programmeringsintresserade, är på DH och kan inte ta sig till Stockholm och föreläsningen :/ //Achronos 22/11 Um, xna är ju directx. 22/11 Att det inte finns teleport nu för tiden... allt är i stockholm. Skulle gärna vara där. Har kollat in XNA väldigt lite men det verkar vara enklare än att jobba i DirectX (som var lite krångligt). Kan någon ta med filmkamera till eventet för alla som int... 22/11 Fasen vad gymnasiet verkar kul nu för tiden ;) /gammal, dvs 27 22/11
Skicka en rättelse