Just nu kämpar världens bästa #Dota 2-lag i den stora The International 4-turneringen i Seattle. 72 miljoner kronor står på spel – en summa det stora svenskhoppet Alliance inte får ta någon större del av. Laget som vann hela tävlingen förra året tog sig inte ur gruppspelsfasen och får åka hem med de 255 167 kronor som 12:e placeringen ger. Ingen struntsumma men ändå långt ifrån de 32,5 miljoner kronor vinnarna kammar hem.

Klicka vidare till Dota 2-bloggen för att lära dig mer om det svidande nederlaget och alla de andra matcherna. För att följa de återstående lagen rekommenderas den officiella hemsidan där det bland annat finns färska nyheter om evenemanget och en stream för nybörjare.

37,586

Ja, det är helt klart bättre och mer hållbart. 15/07 LoL spelare får betalat från laget OCH Riot Games som gjort spelet. "Vilket är bättre och långt mer hållbart" :P Sedan har man inte räknat med alla olika sponsorer heller. Aldrig i världen att människorna behöver kosta på sina egna dator eller datatillb... 15/07 På ESL var det EGM som draftade dock. Bo2-formatet som Valve kört tidigare i gruppspelet var bättre imo. För att det gynnar de bättre lagen som kan anpassa sig efter motståndarna, så man slipper "one trick pony"-teams som dyker upp som gubben i lådan... 15/07 dom jagar en support WK i teamfights och låter omni göra vad han vill. Älskar alliance men dom spelade inte bra mot EG 15/07 S4 sade dock innan att BO1-formatet skulle gynna dem, och att de hade en färdig strategi för varje match. Draftingen var det väl inga problem med egentligen. Dota 2-spelare får också betalt, men genom deras lag och sponsorer istället vilket är bättre... 15/07 Eftersom Italien åkte ut i gruppspelet så drog jag en parallell mellan traditionell idrott och E-sport. 15/07 Vet inte vilka som får betalt men vet att det inte är många. 15/07 Eller hur. THe International har en fet prispott, men vad jag vet är det bara Riot som faktiskt betalar "sina spelare" för att spela i deras liga. AKA få betalat för att spela League of Legends vid PRO nivå. 15/07 Inte så farligt mycket. Är inte så många som kan leva med det. 15/07 Sjukt mycket pengar det börjar bli i E-Sporten... 15/07
Skicka en rättelse