Den 13:e juli var en bra dag för Tyskland. Landslaget i fotboll besegrade Argentina och vann hela VM, och på spelfronten trädde en annan mästare fram. Den svärande Youtube-användaren Pibonacci rusade genom roguelike-spelet #Spelunky på en minut och 55 sekunder, vilket är ett nytt världsrekord.

Bedriften är möjlig för att han tidigt kunde plocka på sig föremålen jetpack, kompass och teleporter. Men en god dos skicklighet och spelförståelse ligger också bakom framgången. Det tidigare rekordet låg på två minuter och en sekund och hölls av streamaren Samots.

Jag förstår verkligen vad du menar, jag hörde det själv för några år sedan. Innan hade jag aldrig hört det och jag har spelat bra mycket och många spel. Men jag vet att det är en gammal sak, det är väl bara det att alla använder det på allt nuförtiden,... 15/07 Men Rogue-like och Rogue-lite är två olika typer. Exempel på Rogue-like är Sword of the Stars: The Pit. Där får du börja om från början när du dör och förlorar alla föremål och vapen. Rogue Legacy är en Rogue-lite, då du dör förlorar du inte allt, du... 15/07 Oj, jag tror att jag just bevittnat nästa steg i mänsklig evolution! Eller? 15/07 Det har kommit ett nytt ord för att beskriva spel som inte är som Rogue men som fortfarande har vissa likheter. Rogue-lite. Har för mig det var, och rätta mig om jag har fel, Northenlion (youtuber) som började använda det och det har sedan dess börjat... 15/07 Efter 1980 då orginalet av Rogue (http://en.wikipedia.org/wiki/Rogue_(computer_game)) släpptes. Alla liknande spel därefter har varit roguelikes. 15/07 Framför allt: när slutade det betyda roguelike och blev vilket jävla spel som helst med perma-död och en liten bit slump nånstans? Vad hände med allt annat som är viktigt i en roguelike? När jag spelade Angband på min gamla mac, eller sword of fangoral... 15/07 Antar att det var samma dag eller dagen efter vm finalen 15/07 Det har funnits hur länge som helst, men genren har inte varit särskilt populär (minst sagt) bland den breda massan tidigare. 15/07 Skulle gissa på efter Hack kom; så 1982. 15/07 Hörde de själv för några år sen, men jag antar att det har använts sen spelet rogue kom ut. 15/07
Skicka en rättelse