Vi har konstaterat det förr: #Sonys Playstation 3 kämpar i en försäljningsmässig motvind där Wii och Xbox 360 står för stormvindarna.

Så vad göra? Tja, en sak som Sony gjort nyligen är att halvera kostnaden för ett PS3-devkit (rapporterar Wireds spelblogg). I Europa behöver man nu bara betala facila 7500 euro för en dylik. Förhoppningen i långa loppet är förstås att detta ska leda till att fler utvecklare kan ta steget till Playstation 3-utveckling.

Med en total försäljning på 10-12 miljoner färre enheter än både Wii och Xbox 360 behöver Sony skapa så mycket medvind de kan.

Inte så mycket konstigheter vad jag vet, men den ÄR annorlunda än en vanlig PS3 och tillverkad i små serier. Detta tillsammans med mjukvara gör att priset inte är orimligt. Vad jag vet låg PS2-devkiten också ungefär i samma prisområde... Microsoft verka... 28/11 Jag kom fram till att för det priset så kan man även få ett dussin sådana här: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/9e/Gold1oz.jpg/120px-Gold1oz.jpg och innan prissänkningen lite mer än 71% av den här: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c... 28/11 nyheten handlade om devkits, inte själva konsollen. och vad har bluray med roliga spel att göra? är bluray eller spel det viktiga för en spelkonsoll? tror nog de flesta hade gärna köpt ps3 med vanlig dl-dvd och fått den 1500 kr billigare. 25/11 Alla säger att ps3 kostar förmycket, men dom vet inte vad man får för pengarna. man får ju en bluray spelare som kostar mellan 5-10 tusen kr. Och det får plats mycket mer på en bluray skiva en alla andra skivor. Vissa säger att en ps3 låtter mycket det,... 24/11 Om de varit riktigt smarta hade de skeppat devkitsen gratis till alla kända spelbolag. 24/11 Om man kollar på vg chartz siffror från september har wii sålt lite mer än 14m, 360 13m och ps3:an knappt 6m enheter. Vilket blir ca 7-8m mer för wii och 360 om man tar dom var för sig och ca 21m enheter sammanlagt. Hur som helst så säljer sonys senaste... 24/11 är det ngn som vet om det finns ngt liknande xna för ps3? 24/11 Tycket det hela låter riktigt positivt. Stora studior skiter nog fullständigt i sådana småsummor men för små nystartade så är det här nog något riktigt välkommet. 24/11 Ja, den där prissänkningen känns ju som en hysteriskt långsiktig grej. Oklart hur många som tvekat och nu plötsligt hoppar på på grund av sagda sänkning. Men inte desto mindre är den genomförd. Apropå rubriken så komponerar jag den i samklang med underr... 24/11 Jag har hört att nakenbilder är populärt. Vill ni ha klick så kan jag donera lite bilder på min dator med chassidörren lite sensuellt inbjudande på glänt ;) Beträffande PS3 så tror jag knappast att det här kommer att hjälpa. Vore jag utvecklare så skull... 24/11
Skicka en rättelse