Och kanske har den 20-procentiga prissänkningen något med saken att göra.

#Microsofts hantering av Xbox One kommer sannolikt tas upp som varnande exempel på pr-skolor världen över. Gång på gång har man tvingats ta tillbaka saker efter massiv kritik, men det senaste steget – skrota kravet på att konsolen säljs tillsammans med styrverktyget Kinect – verkar vara ett litet genidrag. Liksom den 20-procentiga prissänkningen.

Etfter premiären för den "nya", Kinect-fria versionen av Xbox One och prissänkningen på 100 dollar i juni har försäljningen i USA mer än fördubblats. En Xbox One med Kinect hade riktpriset 500 dollar vid premiären förra hösten, och numera kostar den Kinect-fria varianten 400 dollar. Kinect kommer börja säljas separat i höst, till ett i nuläget okänt pris. Men eftersom Windows-versionen går loss på drygt 1700 kronor lär den inte kosta under 100 dollar, tippar vi.

Xbox One släpps i Sverige den 5 september, och enligt ett pressutskick för någon vecka sedan låg riktpriset för en Kinect-fri konsol med spelen #Forza 5 och #Fifa 14 på 4095 kronor (dock oklart hos vilka åteförsäljare). Kollar du in Prisjakt-modulen nedan får du en Xbone för 3790 kronor och uppåt.

De senaste officiella siffrorna för Xbox One-försäljningen är från i april, och då hade 5 miljoner konsoler skeppats (alltså skickats till butik – inte sålts till kund).

Trist att du tydligen haft otur men det funkar väldigt bra för de flesta. 24/07 Kan ju meddela att jag har haft användning för välfärdssystemet. Det har alla nog haft. Kan inte tänka mig tex att du som 16 åring lät hela studiebidraget gå till dina föräldrar. Men det är klart, det tyckte du va dåligt? Man ska inte koppla ihop välfär... 21/07 Ja. Våra kollektivavtal fungerar betydligt bättre i praktiken. Dubbla heltidsjobb inom nästan alla delstater på minimilönen (staterna får själva bestämma var minimilönen ska ligga, $7.25 är bara den *federala* minimum), räcker inte för att täcka mat och... 19/07 Du tycker bara välfärdssystemet är bra tills du utsätts för det. Du kan med nöd och näppe leva på en minimilön i USA. Vi har ingen minimilön här i Sverige, men ett heltidsjobb på McDonalds kan du lätt leva på till skillnad från USA. Visst, du får MYCKET... 19/07 $7,25 per timme ligger den federala minimilönen i USA på. Det mest intressanta är dock inte lönerna, utan snarare köpkraften av lönerna. Hur långt räcker pengarna för någon som jobbar heltid på minimilön i USA på i exakt samma arbete (kan ta Mcdonalds... 18/07 $4 timmen flippa burgare som ungdom $7 timmen flippa burgare som vuxen $17 timmen som 25 åring med högskoleutbildning. $1 högre för män och $1 lägre för kvinnor. 18/07 Jämför med vad en normal amerikan tjänar också så är xboxen rätt billig här. 18/07 Ps4 outsold X1 iaf, 269k sålda PS4 mot 197K sålda X1. 18/07 Jag tror inte Microsoft är nöjda då man trots slopad Kinect och lägre pris ändå sålde sämre än PS4. Nästa månad finns det risk att man faller tillbaka till att sälja ca hälften så mycket igen. 18/07 En fördubbling är alltid bättre än inget? Tror du också hade varit nöjd. :) 17/07
Skicka en rättelse