Id och Bethesda ville tysta tvivlet på Quakecon. Nu vill de fortsätta arbeta i tysthet.

Räkna inte med att få se mer från #Doom under 2014. När #Id visade old school-shootern under Quakecon var det bakom stängda dörrar för fansen – och där verkar spelet överraskande nog att stanna. Vi är annars vana vid läckage hit och dit i spelvärlden men den här gången tycks Id och utgivaren #Bethesda ha lyckats täta sprickorna ordentligt.

Faktum är att de inte ens var redo att visa spelet i sitt nuvarande skick, men kände sig tvingade för att tysta illvilliga rykten. Pete Hines, marknadschef för Bethesda, säger till PC Gamer att de gör sitt yttersta för att Id ska få hålla i taktpinnen. Därför kommer vi högst troligt inte att få se en publik demonstration förrän under 2015, menar Hines. Då ska Texas-veteranerna till sist vara redo att visa hela världen sin demoniska baby.

Klart man kan missa allt, men det är mer mänskligt att man råkar se bilden som ligger på ALLA spelsidors första sida, Att man råkar notera thumbnailen på YouTube-klippet, att man (o)medvetet hinner läsa rubriken som bekräftar information X och Y, att... 22/07 Det gör man väl? Om artikeln, tråden, länken heter något med det spel du är intresserad av, klicka inte på den? 21/07 Det gör man väl? Om artikeln, tråden, länken heter något med det spel du är intresserad av, klicka inte på den? 21/07 Hörde från en som varit på QuakeCon att de hade pratat mycket om att tillgodo se konsoll spelarna när det komm till Doom 4, varpå publiken hade buat så fort ordet konsoll nämndes. Så jag vet inte hur pass "hardcore" Doom 4 egentligen kommer att bli. 21/07 Så är det. Det bästa man kan göra för att bibehålla sitt intresse är just att inte läsa allt som skrivs om ett spel. 21/07 Dom vågar nog inte visa för att folk ska säga att det suger, blir säkert ett spel som kommer bli en besvikelse bara. 21/07 Håller med, man hinner nästan "tröttna" på spelet innan det släpps. Först blir man sugen och så längtar man men sen går det över på något vis. Bästa vore om de pang bom visar nån cool video och säger "detta släpps om en månad". Särskilt nu när vi konsum... 21/07 Bra. Det räcker med att man får info en månad innan spelet släpps så kan man förbereda sig. Ständiga "läckta" bilder och lösryckta videoklipp är inte till spelets fördel. Kolla bara på "WatchDogs" eller "AssCreed". Man blir trött på spelet innan det ens... 21/07 Hmmm! Antagligen har de väldigt lojala v.i.p fans, eller så strippade arrangörerna fansen på diverse teknisk utrustning innan visning :). 21/07 Känns som att det blir ett lika mediokert shoot'em'up som sin föregångare. Förstår inte varför detta ska vara så speciellt. Det senaste hypade spelet Rage var ju allt annat än lyckat... 21/07
Skicka en rättelse