Ett lag vann både ära och fem miljoner dollar. Vi avslöjar vilket.

Den helkinesiska finalen i den enorma #Dota 2-turneringen stod mellan Newbee och Vici Gaming. Efter en jämn inledning tog Newbee över och i den fjärde och sista matchen vann de med 19-2. Förutom eufori, fyrverkeri och publikens kärlek vann de en prischeck på hisnande 5 miljoner dollar (drygt 34 miljoner kronor). Andrapristagarna gick inte lottlösa utan fick 1,4 miljoner dollar (nästan 9,6 miljoner kronor).

För de regerande svenska mästarna, Alliance, gick det desto sämre. Laget slogs ut redan i gruppspelet och var aldrig ens nära att försvara fjolårssegern. Men för Aftonbladet berättar en av lagmedlemmarna, Joakim "Akke" Akterhall, att de satsar på att vinna nästa år istället.

I år dominerades dock tävlingen av kinesiska lag. Faktum är att när sex lag återstod var fyra från Kina. Tredjeplatsen kneps dock av Evil Geniuses, som mestadels består av amerikaner men där en av spelarna är svensk: Ludwig "zai" Wåhlberg. Hans lag sopade hem en miljon dollar (drygt 6,8 miljoner kronor).

Flertalet inlägg raderade. I den här tråden diskuterar vi inte SD eller rasism. Skaparen av inlägg som bryter mot reglerna kommer i fortsättningen att varnas. 25/07 Tack så hemskt mycket för att du förstår vad jag menar. Sport och E-sport är känslor. Att se någon vinna 30 miljoner eller en turnering i någon form av sport är tråkigt om personen ser ointresserad ut. 24/07 Håller med dig. Kinesiska lag är bäst på Dota just nu, det är det verkligen inget snack om. Det tråkiga är ju mest att det är svårt att relatera till ett gäng killar som inte verkar glada att ha vunnit 30 miljoner kronor, kulturellt eller individuellt... 24/07 Nu får ni ge er. Denna politiska diskussion är helt irrelevant till artikeln och det som faktiskt bör diskuteras. Jag tycker Newbee förtjänade vinsten men hade hoppats se EG I finalen istället för VG. Den sista matchen var lite antiklimax då VG blev hel... 24/07 Det finns karisma så det räcker och blir över i EU- och NA-lagen, det är inget man behöver oroa sig för... Där kan SC2-scenen inte ens börja jämföra sig med DotA2-scenen. För övrigt förfärligt synd att FZ-redaktionen inte kan rensa ur när trådar spårar... 23/07 Jag kan hålla med att det är tråkigt att se den Koreanska flaggan i varje SC2 avslut, blir väl samma sak med DOTA2 och LOL i längden. Men å andra sidan så kan man ju inte gnälla just på det, Kineser är Kineser, Koreaner är Koreaner. Dom är vanliga männi... 23/07 Jag håller med "bleak", generellt är det så e-sporten ser ut. Att man är okränkbar hjälper nog när man vill tala om verkligheten som den faktiskt ser ut. Att det finns undantag, många eller få, det spelar ingen roll när man pratar generellt. 23/07 Ja? Vi diskuterade ju xaio08. 23/07 Xaio08 sa offentligt att man inte bör scrimma mot DK för deras lag innehåller personer från Malaysia. Som kines såg han ner på dem för deras ursprung. 23/07 Medlemmarna på FZ är bra på att kasta rassekortet omkring sig. Nej jag är sannerligen inte en rasist. Jag sa bara varför jag ogillar framgångar för asiatiska lag. Det har ingenting med deras hudfärg att göra utan hur de beter sig i de flesta turneringar... 22/07
Skicka en rättelse