Liveaction-serien till Xbox-konsolerna ska länka samman Halo 4 och Halo 5: Guardians.

Halo: Nightfall är en liveaction-serie i fem delar till Xbox 360 och Xbox One som ska ha premiär 11 november på Xbox. Seriens övergripande producenter är inga mindre än Ridley Scott och Scott Free TV:s David Zucker. Första trailern från den ser du undertill. Berättelsen kommer länka samman #Halo 4 med kommande #Halo 5: Guardians.

Under pågående Comic-Con i San Diego säger Ridley Scott:

– I science fiction försöker vi alltid söka nya gränser. Vi dras till det okända. Med Halo: Nightfall är vi pionjärer i ett nytt medium gällande interaktivt berättande på Xbox. Det kommer att bli kul för de gamla fansen att se hur världarna länkas samman med ambionen att också locka till sig nya fans längs vägen.

Teamet lovar att Nightfall kommer dra full nytta av kraften i Xbox One och dess "interaktiva storytelling-features", vad det nu innebär i praktiken.

Detta är dock inte enda liveaction-serien i Halo-universumet som är på gång. I samband med releasen för Guardians kommer Halo: The Television Series, med självaste Steven Spielberg som executive producer, också ha premiär. De som gillar Halo har med andra ord en kittlande tid framför sig.

Skicka en rättelse