Är affären mellan Google och Twitch redan klar?

Varken #Google eller #Twitch vill uttala sig men enligt källor – som är "bekanta med affären" – till Venturebeat har Google, som också äger #Youtube, köpt filmströmningssajten Twitch för 1 miljard dollar (ungefär 6,85 miljarder kronor).

Redan i maj började ryktet florera, vilket väckte frågor. Youtube har exempelvis kritiserats för hanteringen av copywright-skyddat material. Dessutom kunde det blir konkurrensproblem då Twitch och Youtube är ledande på sina respektive områden.

Nu verkar dock affären vara i hamn, åtminstone om vi ska tro ryktet. Exakt vad den kommer att innebära vet vi inte, men den lär inte gå obemärkt förbi.

Twitch är en guldgruva för gamers som vill sända sina spelsessions, vilket inte sällan innebär miljontals tittare. I mars stod Twitch för 1,35 procent av all internettrafik i USA. Tjänsten har över 50 miljoner aktiva användare – att jämföra med 3,2 miljoner i juni 2011 – varav 1,1 miljoner sänder streams varje månad.

Svårt att läsa? Ja tydligen för det du skrev nyss framgår VERKLIGEN inte i ditt tidigare inlägg. "Vill du visa dig som Albert Johansson, Smålandsgatan 23, 22222 Sverige?", "Nej"...... "Vill du visa dig som Albert Johansson, Smålandsgatan 23 22222 Sverig... 27/07 Det finns folk som streamar och har musik igång i sina "pauser" som ibland är ett par timmar långa. 27/07 De båda problemen går hand i hand, så det är väl inte mycket mer att säga om det. Hur menar du med att folk sitter med det som radio...att folk använder Twitch som radio? Det låter ju nästan lika illa som...radio. 27/07 Va är det med det personliga påhoppet? Kan du inte läsa eller? Jag får väl skriva det igen så du förstår också. Folk som livnär sig på Twitch vill ha sin ADRESS OCH IDENTITET SKYDDAD för att de INTE vill ha 10000 BUSRINGNINGAR till polisen och pizzerior... 27/07 Det är inte det som är problemet, problemet är att vem som helst kan claima din video, angry joe har haft flera videos som har blivit nedtagna utav företag som inte äger det han visar. Som när han gjorde sin Skyrim video, 2 violations, 1 var musik han... 27/07 Svårt att förstå sig på? Min normalbegåvade åttaåring förstår det utmärkt. 27/07 Menade att rättighetshaveriet på YouTube är ett skämt. Att banna klipp pga upphovsrättsskyddad bakgrundsmusik är rent ut löjligt. Ifall folk gjorde bakgrundsmusiken sökbar vore det något annat, men så är ju inte fallet. Är annars själv en nöjd Spotify... 27/07 den uppenbara viljan att sno andras arbeta sticker mig i ögonen. Blerg! det finns folk som skaffa sig rättigheter till det dom spelar.. för övrigt så suger monopol.. 27/07 Allt som Google vidrör förvandlas till bajs. 26/07 Jag ska starta en tjänst som endast är en tusendel så bra som twitch så kan Google betala mig 1 miljon dollar för den. Då är jag nöjd. 26/07
Skicka en rättelse