Vilken version är snyggast? PC Gamer jämför moddade Watch Dogs med vanliga Watch Dogs.

PC Gamer har gjort slag i saken och en gång för alla jämfört "vanliga" #Watch Dogs med moddade Watch Dogs, pimpat med TheWorse Mod. Moddens mål har varit att återskapa #Ubisofts öppna Chicago till att bli så likt som möjligt det spel vi såg under E3 2012. Ubisoft har å andra sidan höjt ett varningens finger: modden kan påverka spelets prestanda och gameplay till det negativa.

I testet spelades båda versionerna med allt uppskruvat till max. PC Gamer menar att modden får spelet att se mer filmiskt ut och gör det lätt att skapa flådiga bilder. Men styrkan i depth of field är extrem, du kan knappt se människorna på andra sidan gatan: som om modden tar bort Aidens kontaktlinser. Det ser fantastiskt ut i mellansekvenserna men gameplay-mässigt gör depth of field spelet en otjänst.

Båda versionerna hackade, även om originalutförandet var mer stabilt och hostade bara ibland och då särskilt under snabba biljakter. Originalet låg i princip stadigt på 50 fps medan TheWorse mod hamnade ungefär 10 fps långsammare. Särskilt på kvällen och under regn hackade det ordentligt. Just regn- och blixt-effekter är två rejält uppskruvade effekter i mod-versionen.

Summa summarum slår PC Gamer fast att moddade Watch Dogs inte flyter på lika bra. Ljus- och väder-effekter blir mer spektakulära och depth of field starkare. Det ser fantastiskt ut på bild men kan bli en skuffelse när du faktiskt upplevelser äventyret. Men det ska sägas att upplevelsen blir annorlunda på olika system. Läs hela testet här och ladda ner modden härifrån.

Därför man inte köper spel ifrån Ubisoft. Dom visar gång på gång att dom skiter i PC marknaden, Worsemod skulle gå att spela flytande 60fps på en mycket svagare dator om dom bara hade optimerat det bra. Och det med deras dåliga Depth of field visar ju... 08/10 Så det är samma spel men det är en för jävlig dimma i staden precis hela tiden? 31/07 tycker theworse gav watchdogs en mer urvattnad och realistisk känsla. original känns lite mer som en modelljärnvägsvärld. att spela med DOF på är något jag aldrig gör... men klart... snygga screenshots blir det ju.... 30/07 Jasså? Hehe, varför? Har en lite vekare CPU iofs...aja får se när skärmen kommer då. 30/07 Nu kan man ju stänga av DOF när man installerar modden istället för att ha den på högsta, men förväntar mig iofs inte mer av soporna på PC gamer. 30/07 Allt som lägger till Depth of Field ser värre ut i mina ögon. Ett spel behöver inte lägga till sådant, våra ögon har redan det, allt vi inte tittar på är redan Depth of Field, jag vill inte titta någonstans och se allt suddigt. 30/07 har inte spelat det mer en tio min tyckte de va så dåligt och stelt 29/07 Det går att ställa in hur mycket DoF du vill använda när modden installeras, installerar du även textur optimering så kommer spelet flyta mycket bättre än orginalet, iaf om du har ett grafikkort med 2GB VRAM, det är dock inte The Worse själv som gjort... 29/07 Ser faktiskt inte någon skillnad. Spelet ser fortfarande liak tråkigt och fult ut som först. 29/07 Håller med. För att vara ärlig tycker jag det är snyggare, men det är nog mest en smaksak. Däremot märker jag överlag ingen större skillnad i grafik, men så var jag till skillnad från alla vansinnigt uppretade gamers på internet å andra sidan mer än nöj... 29/07
Skicka en rättelse