Ryktet om de japanska rollspelens död tycks ha varit överdrivet.

#Bravely Default har sålt i över en miljon exemplar, varav 400 000 är i Japan och
600 000 i övriga världen. Det inkluderar även digitala exemplar.

Tidigare i år berättade #Square Enix chef Yosuke Matsuda att 3DS-rollspelet hjälpt företaget till insikten att japanska rollspel fortfarande har många fans och att genren alltjämt har en global marknad. Det har fått den japanska speljätten att skifta fokus och i framtiden lär vi få se fler titlar riktade till kärnspelare och färre riktade mot en så bred publik som möjligt – och det gäller alla genrer.

Som ett bevis på studions nya väg är en uppföljare, #Bravely Second, redan på gång till 3DS. Men vi vet ännu inte när den släpps.

Bra att du nämnde det! FF3 rekommenderar jag bara till masochister, men DS-remaken av FF4 har gjort det till ett av mina absoluta favoriter när det kommer till FF-serien, men också JRPG överlag. Det var utan tvekan det första Final Fantasy som hade en... 30/07 Låter helt klart som något jag vill införskaffa. Har inte spelat massor av spel till min 3DS, men kan varmt rekomendera Fire Emblem Awakening till 3DS som jag tar mig igenom nu. Väl värt ett köp, och finns ett stort mervärde i att man gärna vill spela... 30/07 Problemet är ju konsolerna de väljer att släppa sina spel på. Har inte en 3ds och tänker inte skaffa en och de senaste bra jrpgs man hört något om är ofta till nintendos varianter eller liknande. 30/07 Håller med helt. Kan för övrigt nämna att det finns fortfarande en hel del amerikanska versioner av JRPG som släppts till Nintendo DS (ej i Europa). Många riktiga pärlor (FF III och IV !), om man letar lite i begagnathandeln. De GÅR att spela i en "norm... 29/07 Samma här. Det blev monotont de sista kapitlen som fan, men jag sträckspelade alla 60h under en vecka. 29/07 Underbart spel. Köpte det vid nyårs skiftet och kunde inte sluta spela det. 29/07 Alltså helt seriöst, har du en 3DS liggandes och gillar JRPGs, så är det här ett måste-köp. 29/07 Ja, jag fick äkta slutet, och där finns det en film inför nästa spel i serien i post-credits. 29/07 Har inte spelat Time and Eternity men har inga stora förhoppningar kring den. Testa istället några av spelen ur MugiMugis lista. 29/07 Glöm inte att nämna att det finns två slut! Ett äkta och ett normalt. Liten spoiler? Ett av sluten skall ge en film för nästa spel i serien. 29/07
Skicka en rättelse