Som vi berättat tidigare kommer Xbox 360:s Livetjänst få sig en rejäl uppdatering nu den 4 december.

Tidigare har vi vetat rätt lite om den, bortsett från att den kommer innehålla en timerfunktion som gör att föräldrar bättre kan reglera sina barns speltider.

Nu vet vi ännu lite mer: 1up rapporterar att en av nyheterna i den så kallade höstuppdateringen är att man kan kolla vilka vänner en vän har. Och med "vän" menar vi friend i Xbox Live. Inte helt olikt ett visst socialt nätverk som blivit hyfsat populärt på senare tid, alltså.

1up rapporterar vidare att alla kan ställa in så att funktionen blockas eller bara tillåts för egna friends.

Samtidigt med Dashboarduppdateringen kommer Microsoft också släppa en rad Xbox-klassiker för 1200 points - bland dem #Psychonauts, #Crimson Skies: High Road to Revenge och #Halo: Combat Evolved.

Spela om ettan med start den fjärde december - och kolla vilka kompisar dina kompisars kompisar har.

har inte kollat upp dom funktionerna så noga, får nog göra det, för det är sååå jobbit när man ibland får massa invites att joina andras spel även från folk man inte känner när man håller på med eget online. det är lite störande. 01/12 http://www.joystiq.com/2007/11/30/xbox-360-fall-dashboard-update-detailed-divx-xbla-hits-and-mo/ Tittade precis på videoklippet på den länken, där nämner dom att XBLA Demos inte kommer visas där längre och heller inte räkna mot den totala gamerscore man... 01/12 uhhm.. går ju blockera inkommande meddelanden om man inte känner för att bli störd medans man lirar eller kollar på film eller något annat.. 01/12 Ghost kallas det ;) 28/11 äh fusk vet jag inte om man kan kalla det eftersom alla kan göra så. 28/11 Men det skulle i och för sig innebära att man kan fuska om man sitter i en private chat. Säg att man spelar CoD 4 och dör. Då hör de som spelar inte ens gälla röst längre. Men en private chat fortsätter såklart. 27/11 Ja, men inte i samma kanal. 27/11 Finns redan, både för messenger och för live vänner. Guide button->Personal Setting->Online status->Appear Offline. Private chat med flera går väll hur bra som hällst no? upp till 4st iaf, eller missminner jag mig? Rätt bra funktion annars. 27/11 en sak som vore bra det är ju möjligheten att kunna vara osynlig för vänner på deras friendlist om man vill vara ostörd. ungefär som på msn. 27/11 Tja ofta har man gemensamma vänner, och det blir betydligt lättare att lägga till folk från en lista ist för att knappa in namn manuellt. En sak som gärna hade fått komma till PSN också. 27/11
Skicka en rättelse