Speljätten EA startar EA Access, en tjänst låter dig prenumerera på spel.

EA Access är en ny tjänst från #EA som du kan prenumerera på månadsvis eller årsvis. Den lanserades igår i betaformat och är exklusiv för Xbox One. För 4,99 dollar i månaden (drygt 30 kronor) får spelarna tillgång till det så kallade "The Vault", vilket är en samling av EA-titlar på Xbox One.

Under betan, som bara ett begränsat antal spelare har tillgång till, kan man ladda ner #FIFA 14, #Madden NFL 25, #Peggle 2 och #Battlefield 4. Och du kan spela så mycket du vill så länge du prenumererar på tjänsten. Fler spel ska självklart tillkomma.

EA Access-användare kommer också att få tio procents rabatt på spel och digitalt material från EA. De kommer även få tidigare tillgång – "upp till fem dagar" – på titlar som #Dragon Age: Inquisition, #FIFA 15 och #NHL 15. Dessa, så att säga, smakprov ger dig ibland tillgång till ett specifikt spelläge och ibland hela spelet under en begränsad tid. Men det du åstadkommer under trial-perioden kommer att följa med till den fulla spelupplevelsen när du sedan köper den. Läs mer i EA:s FAQ.

Senare i sommar blir tjänsten tillgänglig för alla.

Tack till anon45012, jeremyx47 för detta #nyhetstips!
Det är bara dom spelen som hamnar i The Vault som riskerar att eventuellt bli låsta till deras tjänst, inte automatiskt alla EA-titlar som dom har släppt genom åren, eller kommer att släppa. Dessutom finns det ingen garanti för att MS eller Sony hade... 25/08 Du missförstår mig. Jag skriver inte att du kan välja ur ett bibliotek på Xbox Gold och PS+, jag skriver att dessa tjänster själva kan välja fritt vilka spel att erbjuda dig. Dom är inte knutna till en enda utgivare. Om du tror att EA inte kommer priori... 25/08 Xbox Guld och PS+ fungerar inte alls likadant som en prenumeration på Netflix och Spotify. Jag kan inte själv välja och vraka i stora bibliotek fyllda med spel, istället får jag tidsbegränsade erbjudande. Och som jag ser det kan dom erbjudandena i princ... 25/08 Om du inte förstår värdet i att ha speltjänster som fungerar likt Netflix och Spotify som fritt kan fylla sin katalog, istället för att varje bolag ska ha en prenumerationstjänst med spel från endast sitt eget stall, så har vi nog inget att diskutera. 25/08 Vad gör det om fler utgivare följer efter? Spelen är inte låsta till en Access-tjänst, detta är ingen tjänst du måste ha för att få tillgång till deras spel, du har precis samma möjligheter att köpa och spela deras spel utan Access-tjänsten som innan,... 31/07 Hur kan du säga så?? Det är ju precis så det inte är. Hade det varit som Spotify hade det inte varit knutet. Tänk dig att Spotify inte funnits - istället hade vi haft Universal Music Access, Sony Music Access, Warner Music Access osv. Det är skit det... 31/07 Jag hoppas verkligen spelare är tillräckligt smarta för att inte skaffa detta. Om vi alla har tur så floppar detta. Varför då? Om detta blir en succé kommer flera utgivare att följa efter. Vi kommer få Ubisoft Access, Rockstar, Zenimax, Activision m.fl.... 31/07 Mycket prisvärt sofar, men är rädd att det kan förstöra för EAs försäljning genom att många väljer detta istället för att köpa. Ex. Jag skaffade tjänsten igår då jag inte köpt BF4 på One ännu, bara BF4 kostar fortfarande 550 spänn digitalt till One. jag... 31/07 Väldigt prisvärt om man köper mer en ett EA-spel per år. Tycker det är riktigt bra att EA testar sig fram med sådan tjänst. 31/07 Så länge man inte gör titlar exlusiva för tjänsten så man inte kan köpa titeln enskilt för xbox one. Så är jag för flera val möjligheter för dom som vill. 31/07
Skicka en rättelse