Trots racersuccé av Mario Kart 8 är siffrorna från Nintendo fortfarande dystra.

Sett till det första kvartalet av det här räkenskapsåret ser det ljusare ut för Wii U. Konsolen har nu sålt i totalt 6,68 miljoner ex varav 510 000 det här kvartalet – 200 000 fler än under förra. Största anledningen lär vara #Mario Kart 8 som sålt i 2,82 miljoner under en månad. Sett till antalet konsoler som sålts är det en imponerande siffra.

3DS går också bättre än under förra kvartalet – då: 590 000 ex, nu: 820 000 ex – och landar på totalt 44,14 miljoner.

Tyvärr blöder Nintendo fortfarande pengar.

Förlusten under detta finansårs första kvartal landar på 9,4 miljarder yen, nästan 630 miljoner kronor. Nintendo visar dock gott gry och tror trots allt på en totalvinst sett till hela året. #Super Smash Bros. till Wii U och 3DS, nya Pokémon-remakes, #Hyrule Warriors och #Bayonetta 2 nämns som titlarna som ska vända trenden.

Bara så ingen missförstår vad vi försöker säga: Utanför hela den här diskussionen om grafik så kan ett spel åldras bra baserat på story och/eller spelmekanik också. I'm looking at you FF7, snygga cutscenes för tiden men de spelbara 3D-modellerna... 01/08 Tack, du förstod iaf vad jag försökte förmedla. Kommentaren precis ovanför din verkade inte göra det direkt. Tror dock att jag snubblade över mina egna ord när jag försökte få fram vad jag ville ha sagt. Men ja, det är just det jag själv upplevt: att... 31/07 Du har bra poänger, jag tror dilemmat och åsiktsskillnaderna handlar om vilken av följande vägar man anser ger vackrast spel: - Utveckla sin grafik att bli vackrare och sälja den hårdvara som klarar den utan onödiga marginaler. - Sälja kraftfullare hård... 31/07 Fast med din logik så är det ju ingen idé att Nintendo gör en kraftfullare maskin i framtiden.. Eftersom, som du säger, så skulle det inte bli lika bra på PS4 och XB1. Sanningen är att självklart så skulle spelen bli snyggare (på Nintendo-vis) och förmo... 31/07 Agreed. Tidslös och inspirerad grafisk design vinner över kassa försök till fotorealism alla dagar i veckan. Ingen slump att det är vissa sorters spel som åldrats väl grafiskt snarare än andra. Wind Waker comes to mind på direkten. 31/07 Precis vad jag försöker säga, jämför med retrospel som imiterar 8 och 16-bits grafik. Man behöver inte mer hårdvarumuskler än vad som behövs för att rendera den grafikstil man siktar efter, därefter är det bara smaksak om koncepten. Själv föredrar jag... 31/07 Nintendo var för snabba med att släppa maskinen och de kunde ha gjort den något mer kraftfull. De hade behövt släppa den med några blockbusters så hade det gått mycket bättre från första början. När SNES släpptes så kom det med ett nytt Mario och ny Zel... 31/07 Skit du lyckades läsa mellan raderna ;-) 31/07 Om nintendo skulle sluta vara så butthurt och så jävla exklusiva kanske dom inte skulle förlora pengar. 31/07 Har varit skeptiskt länge till att köpa mig en Wii U, men i dagarna köpte jag mig en + lite spel och måste säja att jag är rätt imponerad på kvaliteten på spelen (TLOZ - Wind Waker HD, Super Mario 3D World, New Super Mario Bros. II och Scribblenaut -... 31/07
Skicka en rättelse