En sak står dock klart. För många på Crytek USA har blixten slagit ner två gånger på samma plats.

Vi har nåtts av nyheten att #Crytek UK slagit igen portarna efter en lång tids envisa rykten om löner som inte blivit betalda och anställda som därför vägrade gå till jobbet. Varumärket och #Homefront: The Revolution går istället till förläggaren #Deep Silver.

Även Austin-baserade #Crytek USA stängs ner. Enligt insider-källor till Kotaku slutade ledningen, inklusive studiochefen David Adams, för över en vecka sedan. Anledningen? De fick inte betalt. Samma källor säger att merparten av de anställda – 30-35 personer – var borta redan förra veckan.

Detta säger dock inte huvudkontoret i Frankfurt något om. Enligt dem kommer ett fåtal anställda finnas kvar i USA för att hantera supporten för Cry Engine-teknologin i Nordamerika. De övriga i teamet kommer att bli erbjudna nya anställningar på Crytek i Tyskland. Utvecklingen av free-to-play co-op-shootern #Hunt: Horrors of the Guilded Age (bilden) flyttas också över till Frankfurt.

Extra sorlig är historien med tanke på att de flesta på Crytek USA bestod av anställda från #Vigil Games, Darksiders-studion som lades ner när #THQ gick i konkurs. Ibland slår blixten ner två gånger på samma plats.

Andra externa Crytek-kontor – i Budapest, Istanbul, Kiev och Sofia – kommer att "fortsätta som vanligt". Däremot hoppas Crytek få till ett närmare samarbete mellan kontoren i Shanghai och Seoul.

Skicka en rättelse