Ancel startar ny studio men stannar också på Ubisoft för att göra Beyond Good & Evil 2.

Michel Ancels dröm om #Beyond Good & Evil 2 ser till sist ut att bli uppfylld. Men det skulle också, vad det verkar, krävas att Ancel till hälften lämnade #Ubisoft för att starta indiestudion #Wild Sheep Studio. Den består av tretton personer och kommer snart att utannonsera sitt första spel. Men, som sagt, Ancel kommer att stanna på Ubisoft för att leda ett team för att skapa "en extremt ambitiös ny titel som ligger både honom och teamet varmt om hjärtat".

När Eurogamer pressade Ubisoft om vilket spel det specifikt handlar om berättade en representant att det verkligen handlar om Beyond Good & Evil 2.

"Överraskande, innovativt och exceptionellt"

#Beyond Good & Evil är på många sätt ett oefterhärmligt spel – det tilltalar alla möjliga generationer av gamers och är inspirationen bakom många av #Ubisoft Montpelliers forna och framtida spel.

Det är ännu alldeles för tidigt att delge detaljer om den nya titeln (vi har ju "bara" väntat i sex år sedan första teasern!) men den ska gå bortom vad som är en vanlig uppföljare och pressa den nya generations krafter för att skapa ett "överraskande, innovativt och exceptionellt spel".

Med tanke på vad Ancel brukar göra ekar knappast orden tomma. Han har tidigare sagt att det krävs kraften från PS4 och Xbox One för att göra hans visioner rättvisa. Och de tänker inte säga något mer förrän projektet verkligen är på gång – vilket nu är fallet.

Skicka en rättelse