Men varken Sony eller Microsoft vill redovisa specifika siffror för Playstation 4 eller Xbox One.

#Sony säljer betydligt fler konsoler än #Microsoft. Under finansårets första kvartal såldes 3,5 miljoner Playstation 3- och Playstation 4-konsoler. Sonys speldivision ökade med 95,7 procent i försäljningen och tjänade 2,5 miljarder dollar. Mycket beror på framgångarna för Playstation 4.

Samtidigt redovisade Microsoft att de skeppade – alltså, inte sålde – 1,1 miljoner 360- och Xbox One-konsoler under samma period. Då ska vi ha med i beräkningen att Xbox One ännu inte släppts i hela världen. Hit kommer den officiellt i september.

Intressant nog vill varken Sony eller Microsoft redovisa specifik försäljning för sina nya konsoler. Det är aldrig ett bra tecken, även om Sony lär sova bättre om nätterna.

Lägg av nu. Finns ingen anledning att tro att priserna kommer ändras fram till 5:e september eftersom Microsoft gått ut med prisuppgifter, så återförsäljarna har i lugn och ro kunnat planera sina prissättningar därefter. Om PS4'ans priser ändrades innan... 05/08 Nej, håller mig till fakta som sagt. Tror även priset var lite off innan ps4 släpptes om jag inte minns fel. Den dagen xbox one släpps kan vi prata priser inte innan dess :) 05/08 Tycker du? Prissättningen är redan gjord för Nordic Edition, det är priserna för den versionen som syns i nyheten. Prisjakt (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2719824) Kanske dags att lyda ditt eget råd och kolla upp fakta innan man nämner något? =) 05/08 Xbone har väl inte släppts i Sverige än vad jag vet alltså så finns det bara import för tillfället. Lustigt att man kan ta fram priser om den inte ens finns på marknaden? 05/08 Jag hoppade in när du skrev "lite fakta skadar inte att man kollar upp innan man nämner något". Jag påpekade bara att du hänvisade till import, vilket Xbox One's priser inte är. Vilken konsol som är billigast bryr inte jag mig om, jag äger redan båda... 05/08 Fortfarande billigare än det som skrevs förut om man tittar på icke importerat. Men nu orkar jag inte diskutera priser längre. Man köper väl den konsolen man gillar bäst eller varför inte båda. 04/08 Att priserna som är listade i nyheten för Xbox One, är för den "svenska" Nordic Day One versionen och bör jämföras med motsvarigheten för PS4 kan jag tycka, annars är det inte samma förutsättningar för hur butikerna kan sätta sina priser om man blandar... 04/08 Vad spelar det för roll när den är regionsfri? ;) 04/08 Detta är bra, Microsoft brände sina broar E3 2013 och får ta skiten för det nu, det är deras problem. Viva la Sony. 03/08 Vad är det som måste "försvaras"? Jag tror ingen som har haft en PC att spela på oroar sig för dessa temperaturer. Om PS4 skulle börja gå sönder i mängder likt Xbox 360 så skulle det vara ett problem men några sådana tendenser har vi inte sett. Det är... 03/08
Skicka en rättelse