Den thailändska militärmakten bannar Tropico 5. "Innehållet kan påverka fred och ordning", menar de.

Det thailändska militärstyret har förbjudit #Tropico 5. Distributören New Era meddelar (via Eurogamer) att Thailands institution för censur menar att "en del av innehållet kan påverka fred och ordning i landet". Således bannas strategispelet.

Värt att påpeka är att den thailändska militären i maj, efter månader av oroligheter, tog över makten från den demokratiskt valda regeringen. I Tropico 5 basar du på diktatorvis över en egen bananrepublik genom kolonialeran, världskrigen, det kalla kriget och in i vår samtid. Ett land vars styre nyss störtats och ersatts av en militär diktatur kanske har för många gemensamma med ett sådant här spel?

"Som om El Presidente fattat beslutet"

Oavsett orsak är Tropico 5-utgivaren #Kalypso Media av förklarliga skäl nedstämd.

– Vi är besvikna över att höra att Tropico 5 inte kommer att släppas i Thailand. Både #Tropico 3 och #4 hade framgångar i landet och trots att Tropico-varumärket visserligen har en del realistiska politiska element är deras scenarion och innehåll alltid skapade med en typisk humor, säger Simon Hellwig, global managing director på Kalypso.

Kalypsos andra globala managing director, Stefan Marcinek, tillägger:

– Allt det här låter som om det kommer från en av El Presidentes egna påbud i spelen.

Importerade TM av just den anledningen. Köpte däremot de censurerade PAL-utgåvorna av såväl Manhunt som The Punisher och har kvar dessa, finns ingen anledning att sitta och hitta på om 10 år gamla spel.. men var man inte med då är det väl lite svårt att... 06/08 Mitt Twisted Metal som införskaffades från webhallen var censurerad. Det rörde sig om vissa cutscenes och det var tack vare Tyskland om inte jag minns fel. Jag minns att jag var nära på att beställa från Canada/USA bara för att kringå detta men nostalgi... 06/08 Var sägs det nåt om att spelen släpptes censurerade i sverige? Ingenstans. 06/08 Svårt att hitta nyheter om uppemot 10 år gamla spel, har dock censurerade såväl som ocensurerade utgåvor av de nämnda så det är ingenting jag sitter och repeterar efter hörsägen.. Här är några exempel: Punisher, censurerad utgåva: http://youtu.be/B35tNm... 06/08 Touché. 05/08 Källa på det? 05/08 Vet inte om det är så mycket Sverige som Tyskland men Sverige var ett av få länder där såväl Manhunt och The Punisher var hårt censurerade. Även Twisted Metal (PS3) var trots sin 18-årsgräns censurerat. 05/08 Jag tycker inte han skrev är abstrakt. Det är väsentlig betydelseskillnad på att skriva "thailand" och "thailändarna". Hade han skrivit "USA har inget att göra i <insert valfritt land med en konflikt>" så hade du ju knappast trott att det var folket han... 05/08 Nej det sa du inte, men kan missförstås som ett påhopp på mot ca 65 miljoner människor när du skriver så abstrakt. 05/08 Sa jag att jag inkluderade alla? Det är väl knappast folket som har förbjudit Tropico, så varför ens blanda in dem? Jag syftar endast på landets kung, regering och militär. Folket har ingenting att säga till om när det gäller fred. När man talar om länd... 05/08
Skicka en rättelse