Capcom gör en remaster-version av Resident Evil-remaken från 2002.

Uppdatering: Ryktet visade sig stämma. I början av 2015 släpper #Capcom en remaster-version av Gamecube-spelet #Resident Evil från 2002. Förändringarna kommer till största vara kosmetiska. Texturer, widescreen-alternativ, surrond-support för ljudet och en upplösning på 1080p kommer få spelet att kännas tidsenligt. Kotaku berättar att teamet inte gör förändringar i onödan – detta ska kännas som spelet från 2002.

Spelet kommer passande nog att heta Resident Evil och släpps i början av nästa år till pc, PS3, PS4, 360 och Xbox One.

Originalnyheten: 2002 släpptes #Resident Evil till Gamecube, en remake av klassikern som 1996 blev sinnebilden för den moderna survival horror-genren. Arton år senare kan ytterligare en nyversion vara på gång – en remake av remaken, om ni så vill. Åtminstone om vi ska tro Twitter-profilen Ahsan Rasheed.

Rasheed har haft rätt tidigare – men också fel. Så ta ryktet med en näve salt. Enligt honom kommer #Capcom under 2015 släppa en remake eller "rebirth" till Playstation 4, Xbox One, pc samt till #Sonys och #Microsofts lastgen-konsoler. Det sägs att det enbart släpps digitalt till pc och Rasheed har ingen info om någon Wii U-version i nuläget.

Rasheed menar att de som ägde en Gamecube 2002 "kommer att bli nöjda", vilket spär på att det handlar om en remake av Resident Evil. Å andra sidan vill han att vi uppmärksammar begreppet "rebirth", vilket också skulle kunna peka på att Capcom rebootar hela serien. Efter de mediokra betygen #Resident Evil 6 fick utstå och seriens överlag nedåtgående trendkurva vore något sådant inte särskilt chockerande.

Kanske får vi veta mer på Gamescom i mitten av augusti. Information om spelet ska ju trots allt komma "snart".

Skicka en rättelse