Det har tisslats och tasslats, men nu har vi filmbevis på att Assassin's Creed: Rogue existerar.

Uppdatering: Nyheten är inte längre en läcka. #Ubisoft har bekräftat #Assassin's Creed: Rogue till Playstation 3 och Xbox 360. Via ett pressmeddelande berättar man att spelet som släpps den 11 november huvudsakligen utvecklas av #Ubisoft Sofia, som även låg bakom #Assassin's Creed III: Liberation.

Historien äger rum i mitten av 1700-talet och kretsar kring det fransk-indianska kriget. Nordamerika med New York, Nordatlanten och andra platser blir vår lekstuga. Mycket riktigt är sjöäventyren tillbaka – och den här gången får vi uppleva dem ur en tempelriddares perspektiv. Shay Patrick Cormac har svikits av assassinerna och förvandlas nu istället till en man som jagar sitt forna brödraskap.

Fotnot: Vi skrev tidigare att spelet också skulle komma till pc. Den informationen stämmer inte. Hittills är bara 360- och PS3-versioner utannonserade.

---

Originalnyhet: Den läckta filmen från #Assassin's Creed: Rogue är kylslagen. Den bevisar dessutom ett par av de sakerna det ryktats om under de senaste månaderna. (1) Du kommer att spela som en tempelriddare, (2) seglatserna från #Assassin's Creed III och #Black Flag återvänder och (3) #Ubisoft kommer att släppa det till förra generationens konsoler.

Det har ryktas om releaser till Playstation 3 och Xbox 360. I filmen avslöjas boxarten för den senare. Om det blir tal om versioner till fler format återstår att se.

Den 11 november verkar det av allt att döma som om spelet ska släppas, vilket innebär bara två veckor efter releasen av #Assassin's Creed: Unity. De som tycker att Ubisoft tar i när de släpper ett stort spel om året i serien fick just vatten på sin kvarn...

Skicka en rättelse