Många är vi som spenderat oändliga timmar med att skrika "ding!" och mobba nybörjare i monstersuccén #World of Warcraft. Spelet nådde snabbt rekordhöjder och har varit en enorm kassako för #Blizzard Entertainment. Snart tio år senare dominerar fortfarande spelet MMO-himmelen, men saker och ting börjar sakta men säkert ändra på sig. Spelet blöder nämligen användare.

2013 hade online-rollspelet hela 7,7 miljoner betalande kunder, något som nu i år gått ner till 6,8 miljoner. Det är alltså en förlust på 900 000 betalande användare. Du kan bara föreställa dig vad det blir i rena pengar. Du behöver dock inte oroa dig för #Blizzard, de sitter nämligen fortfarande på det mmo-spel med flest betalande spelare.

#Blizzards klanledare Mike Morhaime tar även han det hela med ro och menar att detta är något de förutsett. Expansionen #Mists of Pandaria är nämligen i slutet på sin livscykel och inom en överskådlig framtid är det dags för gamla WoW-rävar att återkomma när #World of Warcraft: Warlords of Draenor släpps. Nästa vecka avslöjas releasedatumet.

Tror nog att de 900 000 spelar andra Blizzard-spel istället, som Reaper of Souls och Hearthstone 07/08 Jag kommer att införskaffa den nya WoW expansionen och njuta utav det som expansionen har att erbjuda tills jag har blivit uttråkad efter några veckor/månader, som vanligt. WoW är ett utav dom bästa mmorpg spelen jag spelat men det är likadant som alla... 07/08 Vet inte när du slutade spela, men det är en hel del voice acting i spelet. 07/08 Överanalyserande av ett skämt much? 06/08 Inte direkt, spelade sedan betan och la av i MoP, med vissa uppehåll dvs, men i grund och botten tröttnar man på samma, farma farma farma farma... och farma. 06/08 Om det gått ett pr sen senaste contentpatch är det snarare förvånande att dom har såpass mycket spelare kvar. Jag nötte vanilla-> lich King som fan! sen försvann tiden. Men cata -> mop så köpte jag ändå och levlade upp + lite pugs. Jag och polarna komme... 06/08 Angående warcraft 4 så är ju inte det en omöjlighet, även om blizz inte verkar supersugna på att göra RTS på sistone utöver SC. Men att WoW skulle stå ivägen för det är ju bara fel, helt olika speltyper och det är väl ett bra sätt att sätta byggstenar... 06/08 Det stämmer bra. Vi är inte tre, då har du räknat en för mycket. 06/08 Så nu är ni två supernördiga wow knarkare på samma arbetsplats. 06/08 det dryga med wow är att det inte har voiceacting, och ingen orkar läsa questdialogerna iaf.. kanske saknar betydelse för någon som är dövstum 06/08
Skicka en rättelse