Efter att en trailer igår läckte från #Assassin's Creed: Rogue var #Ubisoft blixtsnabba med att utannonsera titeln med den första filmen. Berättelsen äger rum under 1700-talets fransk-indianska krig, en tid som flyktigt avhandlades i #Assassin's Creed III. Då som nu får vi besöka Nordamerikas västkust men vi får även medelst skepp ta oss till den karga och isiga Nordatlanten. Dessutom tillkommer vilda river valley, högst troligt en naturskön plats i stil med skogarna i trean.

I huvudrollen ser vi Shay Patrick Cormac, ännu en ur assassinernas brödraskap. Men till skillnad från sina föregångare – Altaïr, Ezio, Connor och Edward – kommer Shay efter en tragisk händelse att vända organisationen ryggen. Istället blir han tempelriddare med målet att jaga och dräpa sina gamla vänner. I pressmeddelandet kallar Ubisoft Rogue för "det svartaste kapitlet i serien hittills".

11 november, bara två veckor efter släppet av #Assassin's Creed: Unity, äger releasen av Rogue rum. Formaten som gäller är Playstation 3 och Xbox 360.

Fotnot: Vi skrev tidigare att spelet också skulle komma till pc. Den informationen stämmer inte. Hittills är bara 360- och PS3-versioner utannonserade.

För att skapa nya vägar i Nordatlanten kan du ramma isen.

Striderna ser som vanligt bra ut på bild, men hur är de i praktiken?

New York cirka 1754.

Ishavet bjuder på fräscha och kyliga vyer för serien.